Opinió

La supercopa, punt d’inflexió?

Aquesta temporada, el Barça de Xavi no convenç. Disputades les 18 primeres jornades de lliga i la fase prèvia de la Champions, les sensacions i els resultats de l’equip no inviten a l’optimisme. Costa molt veure la llum al final del túnel malgrat que continuen vius en les quatre competicions. L’equip està encaixant molt més que el curs passat, els problemes d’efectivitat són cada vegada més evidents i Xavi encara no ha trobat la fórmula per contrarestar aquestes mancances. A tot això, s’hi ha de sumar la falta d’intensitat i ànima d’uns jugadors que clarament estan jugant molt per sota del seu nivell. Així no es pot anar enlloc. Aquesta aturada per Nadal ha de servir per fer un reset i tornar amb les piles carregades. Ara començarà el tram decisiu de temporada. Els títols ja estan en joc i els errors es paguen molt cars. El gran repte pel 2024 és canviar aquesta perillosa dinàmica.

La supercopa és el primer títol que el Barça pot conquerir aquest curs. Tot i ser el menys important dels quatre, és el que pot marcar un punt d’inflexió, com ja ho va fer l’any passat. La victòria per 1 a 3 en la final contra el Madrid, amb un joc esplèndid, va desbloquejar un grup que, per fi, es va adonar de què era capaç de fer i va deixar enrere la mentalitat perdedora dels darrers anys. Aquest triomf va ser l’impuls que va permetre sumar la primera lliga de l’era Xavi, amb un joc que no va ser brillant, però sí amb un caràcter competitiu que ara es troba molt a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)