Opinió

El pavelló de la Victòria

Els relats solidaris de l’esport, la magnífica iniciativa que entre totes les edicions ha superat el milió d’euros de recaptació, ha afegit aquest any una representació gironina, amb un padrí tan potent i adient com Cristhian Stuani. Emocionat i agraït, el capità del Girona hi ha posat un grau de compromís tan alt que Xavi Torras, un dels impulsors d’un projecte apadrinat per noms com Messi, Piqué, Eto’o, Guardiola, Iniesta, Luis Suárez, Ansu i Lewandowski, no ho va voler passar per alt en la nit solidària feta a Girona. La recaptació per la venda dels relats s’ha anat destinant a diferents fundacions, i aquest any la protagonista és la fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia. Sentir les seves responsables, els testimonis de malalts que hi han passat i els de familiars de pacients que ja no hi són arriba al cor. Lliçons de vida. “Us necessitem a tots”, va dir la doctora Núria Pardo, amb qui va començar tot quan el 1988 va tenir la brillant idea d’organitzar unes colònies per a nens i nenes amb càncer a Monells.

La fundació Enriqueta Villavecchia té l’ambiciós i lloable objectiu de fer realitat al recinte històric de Sant Pau el pavelló de la Victòria, un espai pioner que donarà suport integral a infants i joves –i a les seves famílies– amb malalties cròniques complexes, avançades i en els últims dies de vida. “Fem-ho possible”, va dir Luis Enrique, que va donar a la fundació la recaptació pels directes de Twitch que va fer durant el mundial de Qatar. Fem-ho possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)