Opinió

DE TOT I RES

sANTI CARRERAS

Paraules

Desprestigi. Enveja. Honorabilitat. Correcció. Sentiments. Transparència. Responsabilitat. Factures. Ètica. Contundència. Auditories. Documentació. Estabilitat. Estratègia. Sectarisme. Bàndols. Votació. Gelosia. Interpretacions. Papers. Prejudicis. Aval. Divisió. Lideratge. Justícia. Impugnació. Decisió. Fractura. Innocència. Unitat. Indecència. Compromissaris. Moralitat. Responsabilitat. Números. Balanços. Manipulació. Consciència. Pèrdues. Informació. Incerteses. Deutes. Èxit. Querelles. Divisió. Impugnació. Polèmica. Consultoria. Irregularitats. Beneficis. Política. Matisos. Prestigi. Procés. Demanda. Conspiració. Culpabilitat. Tribunals. Legalitat. Covardia. Fractura...

Hem escoltat i escoltarem moltes paraules més en els propers mesos. En boca de tots. Dels que van votar o votarien a favor, dels que votarien en contra, en blanc o en boca dels denunciats. Al FC Barcelona s'ha obert la caixa dels trons després de l'assemblea. La pau esportiva en un futur immediat segurament quedarà esquitxada per aquest rebombori econòmic del que no està justificat i no s'ha explicat i del que s'ha explicat i es demanen ara els petits detalls de grans factures que no es troben. La lectura dels números és parcial i professional o imparcial i professional. Es veu que tot depèn de com es miri. Hi ha jocs de mans que enlluernen per la seva transparència amb acords i desacords de com s'han gestionat els recursos econòmics d'un club de futbol que no té accionistes. Un club que té socis. Més socis dels que caben al seu estadi i molts més dels que els estatuts reconeixen com a compromissaris. Alguns reclamen un seguiment detallat fins a l'últim cèntim amb la mateixa diligència que els detectius han de fer la seva feina. Probablement no hi ha pitjor explicació que la que es fa a mitges i sense cap voluntat més. No es pot engegar el ventilador i fugir per cames o fer-se l'orni. Tampoc no es pot reclamar i alhora verbalitzar grans teories sense aportar documents, si hi són, que segurament estalviarien tota mena d'especulacions. Ara tot això s'ha de tancar al jutjat. És la pitjor solució a un problema que ha crescut com un gra en un lloc incòmode. Molt incòmode. Alguns reclamen mesura malgrat els èxits esportius. D'altres volen girar full reconeixent que l'aspecte esportiu està al damunt de tot i que mai com ara el club ha viscut una època tan esplendorosa i també hi ha qui s'atreveix a proclamar que qui la fa la paga. Laporta impugna i Rosell assegura que compleix la llei. Tot està massa embolicat. Paraules.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)