Opinió

CRÒNICa d'ambient

PEP RIERA

El partit (de futbol, és clar)

El sentit comú que no va tenir José Montilla a l'hora de decidir el dia de les eleccions l'ha hagut de tenir Roures a l'hora de decidir la data del Barça-Madrid. Diguem primer les obvietats: és clar que poden coincidir el mateix dia les eleccions i un Barça-Madrid, que això no ha de generar un problema de seguretat i que es pot anar a votar i després veure el partit. Però és molt millor que les dues coses no coincideixin. És cert també que el futbol és millor el cap de setmana, que és una litúrgia per al dissabte al vespre o el diumenge, que si el món s'ha d'aturar millor que sigui un dia que la majoria de la gent té festa. Però també és millor que un Barça-Madrid no coincideixi amb una diada electoral, perquè la gent té el dret de viure intensament una cosa tan important com unes eleccions i amb la mateixa intensitat la cosa més important de les coses menys importants, com és un dels millors partits de futbol de l'any a tot el món. I també és millor dilluns que dissabte, perquè si no un dels dos equips hi hauria arribat sense preparació. La incertesa i les elucubracions sobre la possible data del partit s'estaven allargant massa i és bo que els propietaris dels drets televisius, les cadenes i la LFP hagin decidit la data del partit amb més antelació de la que és habitual. I que, a més, s'hagi decidit, ateses les circumstàncies, situar el partit en la data que afavorirà més un espectacle d'aquesta magnitud i la possibilitat que majoritàriament els aficionats catalans puguin anar a votar el diumenge, informar-se dels resultats de les eleccions i, l'endemà, gaudir del partit. Però que quedi clar que tot això ha sigut perquè les circumstàncies han estat especials. No s'hauria d'utilitzar una bona solució a un problema evitable com a benedicció al futbol els dilluns.

No tothom estarà content amb la data del partit. Per això és fonamental que quedi establert que hi ha hagut circumstàncies especials. Les que va crear sense cap necessitat el president de la Generalitat convocant les eleccions pel 28 de novembre. No és només que les eleccions, atesa la situació econòmica (crisi) i la social (la sentència del Constitucional sobre l'Estatut), potser s'haurien d'haver avançat. Posar-les el dia d'un Barça-Madrid és o bé desconnexió de la realitat o bé intenció perversa. Als assessors de Montilla els ha sortit el tret per la culata si el que pretenien era que les previsibles fotos d'un Artur Mas victoriós sortissin més petites en els diaris de l'endemà per haver hagut de fer lloc al clàssic. Una mostra més que els polítics solen pensar més en els seus interessos de partit que en el benestar de la gent. Això sí, a Roures li ha sortit gratuïta la publicitat del partit (de futbol, és clar).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)