Opinió

VIOLACIÓ DE 24 SEGONS

JORDI PLÀ COMAS

Oposicions a cinquè home

Rose, Wade, LeBron, Stoudemire i Howard a la conferència est; Paul, Kobe, Durant, Carmelo i un cinquè home a la conferència oest. Aquests seran els equips que faran el salt inicial en el proper partit de les estrelles, que es jugarà aquest proper 20 febrer a l'Staples Center. Pau Gasol ha acabat finalment tercer de la votació entre els alers de l'oest, categoria que efectivament inclou els alers però també els alers pivots. Davant seu, i per tant amb lloc assignat d'inici, Kevin Durant i Carmelo Anthony. D'aquí a sis dies coneixerem els jugadors suplents de cada conferència, en el que serà el primer pas perquè el pivot de Sant Boi –quart partit ja entre els millors– aspiri a la titularitat vacant a l'oest. Una plaça que resta oberta perquè el més votat pels aficionats, Iao Ming, està lesionat i no serà a Los Angeles –tot i que, no ho oblidem, en el seu currículum sempre s'hi llegirà que va ser a all-star el 2011–. Perquè Pau faci el salt inicial amb Dwight Howard resten encara, però, dues possibilitats: que traspassin Carmelo Anthony a un equip de la conferència est –queden 25 dies perquè es tanqui el termini d'intercanvi de jugadors– o que el cos tècnic de l'equip de l'oest, encapçalat per Greg Popovic, així ho decideixi. Cap d'aquestes no és fàcil.

Parlem de Carmelo Anthony perquè, fins no fa gaire, ha estat cada dia centre de tots els rumors, però si el jugador traspassat fos Kevin Durant seria exactament el mateix. És a dir, si algun dels dos jugadors que han quedat davant seu és traspassat a la conferència est, Pau, com a tercer en les votacions de la mateixa categoria, ocuparà el seu lloc. Si això no passa –Carmelo podria acabar als Nets o als Knicks, però ho faria després de l'All-Star perquè, tradicionalment, el cap de la setmana de les estrelles és on es concreten molts dels traspassos perquè els dirigents de les franquícies es veuen cara a cara–, l'únic camí per Pau és que Popovic i els seus ajudants l'escullin. I això, tot i els innegables mèrits del català, és molt difícil perquè a la lliga, amb els Spurs de San Antonio, hi juga Tim Duncan.

Les xifres de Pau aguanten pràcticament totes les comparacions possibles. És, tot i el descens de prestacions un cop ha entrat Bynum a l'equip, el tercer jugador amb més eficiència (valoració), amb 26,2 unitats, molt per sobre de Duncan, 30è amb 20,3. Amb els Lakers 33-13, Pau anota (18,6), és el sisè de la lliga en rebots (10,5), assisteix (3,9) i intercepta tirs (1,9). I al seu costat, Timmy queda petit: 13,6 punts, 9,5 rebots, 3,1 assistències i 2 taps; els punts i els rebots són els seus mínims en les catorze temporades que fa que és a l'NBA. Hi ha, però, un detall rellevant. Duncan juga en el líder de la lliga, és el pilar d'uns Spurs que des del primer dia no han baixat del 85% de victòries i que a hores d'ara acumulen un 39-7 que és, a aquestes alçades de la pel·lícula, el sisè millor balanç en tota la història de la lliga. Costa pensar que un equip com aquest no tingui a ningú en el cinc inicial. Més encara si aquest algú ha de ser un paio amb un carrera i un tarannà com el de Duncan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)