Opinió

No té cap altra explicació?

Messi també és ric i un gran futbolista. L'únic motiu diferencial, doncs, seria que CR és guapo i l'argentí no

Benvolgut Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, no et vull molestar gaire però vull dir-te unes coses. Primer de tot, que l'entrada que et va fer Leko em va semblar d'una duresa inadmissible i que l'àrbitre es va lluir no ensenyant-li ni targeta. Et diré més, em sembla tan dura i malintencionada com la que li va fer el teu company d'equip Pepe a Dani Alves al Bernabeu en el partit d'anada de les semifinals de la passada lliga de campions. Estaràs d'acord amb mi aquella vegada sí que va estar ben sancionada.

Però si volia comunicar-me amb tu era sobretot pel diagnòstic que vas fer sobre el tracte que reps dels àrbitres. O sigui, quan vas dir allò que ja ha fet unes quantes vegades la volta a l món: “Em tenen enveja perquè sóc ric, perquè sóc guapo i perquè sóc un gran futbolista.” Home, d'entrada celebro que tinguis l'autoestima tan alta, sempre és millor que estar deprimit. Però encara em va cridar més l'atenció el que hi vas afegir al final: “No té cap altra explicació.” Home, què vols que et digui. Segur que no? No et negaré que ets ric (quina enveja!), que ets guapo (però m'agradava més el pentinat que duies en el partit contra l'Atlético de Madrid al Bernabeu) i que ets un gran futbolista. Però també t'haig de dir que cap de les tres coses et converteix automàticament en una bellíssima persona. Potser ho ets, però una cosa no comporta l'altra. Ara bé, sí que tinc molt clares un parell de coses sobre això. Una, que ningú et podrà envejar la humilitat. L'altra, que difícilment també se't podrà envejar la intel·ligència. La intel·ligència sempre sol anar associada a la modèstia. Tu ja m'entens.

Abans i després dels fets, també vas parlar de la diferència en el tracte dels àrbitres que hi ha entre tu i algú altre. Vas ser molt hàbil, com sols ser amb la pilota, perquè sense dir-ne el nom tots et vam entendre de qui parlaves: d'aquell a qui tu anomenes el enano, el que els altres anomenem Leo Messi. Abans que res, m'agradaria dir-te que algú amb l'autoestima com la teva i la teva capacitat d'anàlisi no hauria de tenir reaccions com aquesta, en què es nota que hi ha la clara influència del teu entrenador i compatriota, José Mourinho. La teoria de la conspiració potser fa per ell, a qui li agrada fer notar sempre que el món està contra seu, però no per tu, que tens una personalitat tan forta. En això m'has decebut una mica, perquè no et feia de buscar aquestes mesquineses per comparar-te amb ell. I, en tot cas, seguint el teu raonament sobre el tracte que et tenen els àrbitres (“no té cap altra explicació”), et diria que Messi també és ric i un gran futbolista. O sigui, que l'únic motiu diferencial pel qual els àrbitres et poden tenir enveja a tu i no a ell és que tu ets guapo i ell no. Mira on hem arribat: els àrbitres envegen els guapos! En fi, no t'hi capfiquis. Per acabar, et desitjo que et recuperis aviat, perquè el que m'agrada més de tu és veure't jugar a futbol. Ah, no t'has plantejat com et quedarien unes metxes? A reveure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)