Opinió

De què està fet Leo Messi?

Leo Messi està fet d'una combinació de genètica, de la Masia i de la mà de Pep Guardiola

En una època en què existeix la possibilitat que els neutrins siguin més ràpids que la llum, Messi està determinat a superar totes les marques preexistents en el futbol. Igual com hi ha la probabilitat que s'hagi de reformular la teoria de la relativitat d'Einstein, Messi també ha vingut per canviar els paràmetres de la història del futbol, com abans d'ell ho van fer Di Stefano, Pelé, Maradona i Cruyff. Amb la probable excepció dels argentins i de Mourinho, per motius diferents, la unanimitat sobre l'excel·lència de Leo Messi és universal. De tant en tant, ho remarquem, fem un punt i a part, quan assoleix fites com la d'haver igualat el nombre de gols que va fer un dels mites més grans del Barça, Ladislau Kubala. I ara ja fem números per saber quan serà capaç de superar el màxim golejador blaugrana de la història, César. Llavors, quan veiem la dimensió del que el crack argentí ha fet, de l'edat que té i del que pot fer encara, és quan ens preguntem: De què està fet Leo Messi? Intentem-ho respondre, deixant al marge la part sobrenatural que possiblement hi ha. Que humanament puguem percebre, el futbolista Leo Messi sembla fet d'una combinació de genètica particular, de filosofia de la Masia i de la intel·ligència de Pep Guardiola. Anem per parts:

La genètica. Leo Messi està dotat per al futbol. Així de senzill. No només per ser un bon futbolista. Té també un do escàs que només han tingut un grapat de futbolistes al llarg de la història per fer coses meravelloses amb una pilota als peus. Bona part de la seva genialitat no té cap més explicació que aquesta. Amb mitja vida a l'Argentina i mitja aquí, la càrrega genètica també ha fet que sigui un noi de caràcter especial, reservat, silenciós, i, com diu Guardiola, moltes vegades no se sap què li passa perquè no ho diu. Sol ser quasi sempre alguna cosa relacionada amb el fet de jugar a futbol: haver estat suplent, no haver jugat al lloc que li agrada més... Potser en la història dels grans genis del futbol no se n'havia vist mai cap que volgués jugar sempre, tots els minuts de tots els partits, sigui a Ceuta o a Wembley, i amb la mateixa determinació.

La Masia. Dotat naturalment, s'ha format a l'escola futbolística de la Masia. Com a futbolista hauria estat un fenomen en qualsevol club, en un moment o altre. Però fonamentalment, haver estat a la Masia li ha servit per desenvolupar el seu talent natural al mateix temps que s'adaptava a jugar col·lectivament.

Guardiola. El tècnic del Barça ha estat el factor desencadenant de les màximes prestacions de Leo Messi com a futbolista. Podia haver acabat com un genial davanter solitari en qualsevol equip italià, però per sort ha jugat en el Barça de Guardiola. Les seves prestacions com a golejador, migcampista i passador han crescut paral·lelament a l'hàbitat que li ha creat el tècnic dins l'equip. Messi està fet d'un material únic, però també molt ben treballat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)