Opinió

El partit més important abans del de Milà

Guardiola està confiat de com respondran els seus jugadors davant l'exigència del calendari

El Barça té poc marge d'error en la lliga, es juga a Milà el primer lloc de grup a la Champions, té a prop el clàssic i es juga un títol important abans de Nadal. I avui rep el Saragossa, després dels habitualment fumuts parèntesis de partits amb les seleccions i viatges intercontinentals per a la majoria d'internacionals. Si tot això es posa en una coctelera i se sacseja, en sortiria un beuratge carregat de pressió. La solució, doncs, és no barrejar-ho. Anar pas a pas. La fórmula habitual del Guardiola way of life. No hi ha secret: el partit més important sempre és el següent.

No deixa de ser cert que en la planificació a curt termini Guardiola i el seu equip tècnic tenen marcats en vermell com a partits clau la cita de dimecres que ve a Milà, el clàssic del 10 de desembre i el Mundial de Clubs al Japó. Però els partits que hi ha entremig no cal marcar-los en vermell perquè tenen clar que no es poden permetre cap relliscada. I la millor manera de preparar-los és com va explicar el tècnic del Barça en la roda de premsa d'ahir: fer el millor equip per guanyar el partit. I que no s'hipotequi el següent, és clar. Per això és previsible que avui contra el Saragossa en l'onze titular blaugrana hi hagi uns quants titulars indiscutibles i teòrics suplents, en funció tant de com han arribat els jugadors de les seves seleccions i d'alguna necessitat específica amb vista al partit contra el Milan, però sobretot de la millor manera per derrotar els aragonesos. En aquestes situacions és quan es fa més complicat endevinar l'alineació. Només hi ha una cosa clara: Messi jugarà si ell ho vol. Guardiola és partidari de fer-lo jugar sempre que ell ho vulgui, perquè prefereix donar-li aquest marge de confiança que no pas fer-lo descansar a risc que s'enfadi. Val més un Messi cansat que enfadat. Per tant, és molt probable que l'argentí avui jugui. Res de nou, tampoc. Per això Guardiola es va cansar ahir de la insistència d'alguns periodistes a preguntar si no era més convenient que Messi descansés. “Què voleu, que no jugui Messi?”, va respondre.

Jugui Messi o no jugui, és previsible que el rendiment de l'equip sigui molt fiable. És el que es desprèn de l'anàlisi del que ha fet en els últims anys. Quan les circumstàncies han estat més exigents, l'equip de Guardiola ha donat les millors prestacions. Des d'aquell famós tram de quatre partits compromesos en aquestes mateixes dates de la primera temporada fins a cadascuna de les cites importants que l'equip ha tingut. En els moments en què a la majoria dels equips els supera la pressió, el Barça és quan demostra que una de les seves virtuts més poderoses és la seva competitivitat. Guardiola és conscient de la situació i no se n'amaga: “Si ens deixem més punts, serà molt difícil recuperar-los.. Ja hem vist com està de fort el Madrid.” El sol fet de dir-ho d'aquesta manera és una evidència que Guardiola sap com respondran els seus jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)