Opinió

El cansament que patim

El trobarem a faltar quan no
hi sigui. Segur. També el vam trobar a faltar quan va marxar com a jugador,
perquè era dels pocs que explicava amb caràcter i seny el barcelonisme

Com que la ignorància és immensa i molt atrevida, qui no s'ha atrevit a dir que Messi està cansat? I de veure'l jugar sense parar, el cansament crec que l'arribem a patit tots, excepte el jugador.

En aquesta matèria, crec que hi ha dos personatges cabdals per entendre el que passa i que ens hauria d'empènyer de fer confiança: un és el jugador, que se sent còmode, content, segur, confiat i tants d'altres aspectes que li fan pensar que el seu cos se sent bé. Treballa Messi el termini mitjà? És a dir, hauria de pensar en com estarà d'aquí a dos, tres o quatre mesos per començar a dosificar-se ara? Ni idea.

L'altra variable que cal tenir en compte és l'entrenador, Pep Guardiola. Sí, potser en l'arrencada de la seva professió com a tècnic no va merèixer cap respecte perquè aquí agrada enterrar en comptes d'animar i respectar, especialment si s'és de casa.

Home, fent un exercici de generositat cap al tècnic, per què no acceptar que ja té molt recorregut, experiència adquirida i confiança amb la gent que l'envolta per prendre decisions que no estiguin constantment sotmeses a una sospita que no té ni cap ni peus? Que si Villa no juga, que si Messi juga massa i no descansa, que... Sorprenent. És clar que estem en el club del debat, en el qual tot es posa en dubte; de tot se sospita. Bé, ha arribat l'hora de començar a creure's una mica Pep Guardiola i ser menys escèptics respecte de les seves decisions.

Sospitar del tècnic ha esdevingut un joc pervers, que ha generat conceptes de mal gust com les guardiolades, referides a posades en escena en què l'entrenador barcelonista arrisca, canvia de parer i simplement contradiu la visió compartida pels entesos.

El trobarem a faltar quan no hi sigui. De ben segur. També el vam trobar a faltar quan va marxar com a jugador, perquè era dels pocs que davant la premsa explicava amb caràcter i seny el barcelonisme.

És una llàstima aquesta falta de respecte que de vegades mostrem vers la nostra gent, aquells que ens envolten i triomfen, amb els que són atrevits i els surten les coses bé. Sí, la cosa ha arrencat amb si Messi juga o no. És poca cosa per fer-la créixer i posar Guardiola contra l'espasa i la paret i subratllar que aquest no compta amb el respecte i reconeixement que mereix, però si sospitem que l'alineació de Messi, quan creiem que està cansat i ha de parar, està subjecte a la por del tècnic de patir un rebuig de l'argentí és com admetre que el preparador blaugrana no té ascendent sobre els seus jugadors.

Guardiola, al marge de problemes que ha hagut de gestionar amb alguns futbolistes, és una persona de molta altura que pren decisions i de vegades aquestes estan consensuades. És el millor senyal que el Barça disposa d'un entrenador íntegre i intel·ligent a qui el que més interessa és el bé comú: l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)