Opinió

I Ullrich també és castigat

Ja se sap que quan a Espanya els passa una cosa poden
tenir la culpa els catalans,
els francesos o els anglesos. Els espanyols no tenen mai culpa de res

El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) va sancionar ahir el ciclista alemany Jan Ullrich amb dos anys de suspensió per la seva implicació en l'operació Port que la Guàrdia Civil va destapar l'any 2006. Fins al moment d'escriure aquestes línies no tinc constància que a Alemanya hi hagi hagut cap revolta de part dels aficionats a l'esport, els mitjans de comunicació ni els polítics a favor del seu il·lustre compatriota esportista. A més, la sanció arriba quan Ullrich té 38 anys i ja fa temps que està retirat. És a dir, una situació que podria servir per fer l'ofensa encara més gran. Però ni així. Els alemanys, a la seva, i Ullrich que s'espavili.

O sigui, igual que ha passat a Espanya amb el cas d'Alberto Contador. La creuada antifrancesa a favor del ciclista madrileny és esperpèntica. No tant per creuada sinó per antifrancesa. Ja se sap que quan a Espanya els passa una cosa poden tenir la culpa els catalans, els francesos o els anglesos. L'ordre no ha de ser necessàriament aquest. Els espanyols no tenen mai culpa de res. Si quan el TAS va castigar Contador era antiespanyol, ara que sanciona Ullrich deu ser antialemany i el dia que sancioni un italià, antiitalià... I així anar fent.

La sanció a Jan Ullrich significa que l'alemany perd tots els resultats que va fer des de l'1 de maig del 2005 fins a la seva retirada, el febrer del 2007. Ullrich perdrà el tercer lloc del Tour del 2005, la victòria en la Volta a Suïssa del 2006 i una etapa del Giro del mateix any. I saben qui pujarà al podi simbòlic del Tour del 2005 en el lloc de l'alemany? Doncs Paco Mancebo, que com Ullrich també va estar implicat en l'operació Port. Mancebo, però, no ha rebut cap sanció esportiva, ni penal, perquè el jutge instructor del cas es va negar a facilitar als organismes esportius les proves que aquests li demanaven per sancionar els ciclistes presumptament implicats. Sis anys després, Ullrich és castigat i Mancebo premiat. Coses de la justícia esportiva, la mateixa que tanta gent blasma aquests dies pel cas de Contador.

La majoria de ciclistes implicats en l'operació Port eren espanyols, però només un ha estat sancionat: Alejandro Valverde, i ho va ser amb una sanció a Itàlia que la UCI va fer universal. Els altres han estat els alemanys Jan Ullrich i Jorg Jaske i els italians Ivan Basso, Michele Scarponi i Gianpaolo Caruso –aquest va ser posteriorment absolt pel TAS–. Potser sí que hi ha gent que té enveja dels èxits dels esportistes espanyols –els guinyols francesos són tant barroers com els espanyols–, però és clar que amb casos com aquesta operació Port i les seves conseqüències els posen molt fàcil la crítica, la mofa i la befa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)