Opinió

Cansats jugant incansablement

Avui l'Athletic i dimarts el Milan. La màxima competitivitat és l'escenari en què el Barça treu el millor d'ell mateix

Arriba comprimit en la part àlgida del calendari un dels partits més estimulants que es poden veure avui dia: Barça-Athletic. El Barça va jugar dimecres a San Siro un dels partits més exigents del curs, amb una gespa que va agreujar l'esforç, i dimarts té al Camp Nou la resolució amb el Milan d'aquest conflicte clau per al desenllaç la temporada. L'Athletic va jugar dijous a Gelsenkirchen amb la intensitat que el caracteritza un altre partit memorable de la lliga Europa i dijous tornarà a jugar amb la mateixa intensitat, a pesar del 2-4, per classificar-se per a les semifinals, perquè no sap fer-ho de cap altra manera. I entremig, avui es troben l'un amb l'altre. No hi ha pausa per als que competeixen de la mateixa manera en totes les competicions. Sens dubte, els jugadors estaran cansats per l'esforç i també tindran present d'alguna manera el partit que han de jugar contra el Milan i contra el Schalke 04. Però coneixent els dos entrenadors i com s'assemblen a ells els seus equips, que ningú dubti que el partit del Camp Nou serà tan apassionant i els jugadors correran tant com si fos l'únic partit de la temporada o com si fos la final de la copa del Rei en què es trobaran el 25 de maig. Seran, sens dubte, dos equips cansats jugant a futbol incansablement.

Guardiola i Bielsa només entenen el futbol d'una manera, que és no guardar-se res. Encara que en les alineacions inicials hi hagi canvis respecte a les dels partits en competició europea. La referència és el partit que van jugar a San Mamés el 6 de novembre passat, no el context en què es juga avui. Ni un entrenador ni l'altre voldran desnaturalitzar l'essència dels seus equips. És clar que és el Barça el que se sent més empès a mirar al marcador, perquè de la manera com se li ha obert la lliga no pot cedir ni un pam. Just abans haurà jugat el Madrid a Pamplona. Però sigui quin sigui el resultat d'aquest partit, el Barça només pot plantejar-se la victòria contra l'Athletic. Per retallar més punts o per mantenir la diferència. Més enllà d'això, Guardiola és conscient que contra l'equip de Bielsa no en faran prou pensant en el marcador, sinó que hauran de jugar molt bé a futbol.

El Barça, però, sap que en la mesura que sigui capaç de superar l'Athletic també haurà començat a superar les dificultats que li plantejarà el Milan dimarts. No perquè l'Athletic i el Milan s'assemblin gaire, però sí perquè tant un com l'altre, a la seva manera, obligaran els blaugrana a estar molt fins en el joc de combinació i en la creació d'espais per trobar el desequilibri necessari per conduir-los al gol. Tothom sap que l'Athletic no esperarà el Barça tancat a darrere, però el Milan tampoc no ho fiarà tot al joc de contenció. Voldran robar la pilota al Barça tant a prop de Víctor Valdés com sigui possible. I seran incansables, com ho haurà de ser el Barça. És clar que la màxima competitivitat és també l'escenari en què el Barça treu el millor d'ell mateix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)