Opinió

En la pell de qui et posaries?

Si el Barça no perd cap partit d'aquí al final, té les màximes possibilitats de guanyar la lliga

El Real Madrid va marxar dimecres del Vicente Calderón amb la sensació, manifestada per alguns jugadors, que havien fet un pas decisiu per aconseguir el títol de lliga. En moltes previsions i en els temors dels madridistes era un partit assenyalat perquè l'equip de Mourinho punxés i concedís al Barça la possibilitat perduda fa temps de dependre d'ell mateix per revalidar el títol. Ara l'equip blanc només té l'obstacle de l'Sporting de Javier Clemente al Bernabeu per poder arribar al partit del Camp Nou amb avantatge suficient per continuar sent líder encara que hi perdi. “La lliga és més a prop”, va dir Cristiano Ronaldo després de l'1-4. Però també reconeixia: “Hem jugat el partit amb tensió perquè sabíem que el Barça havia guanyat.” El portuguès va tenir una actuació magnífica al Calderón. En l'aspecte futbolístic, és clar. Perquè la seva manera de celebrar els gols va evidenciar un cop més el seu egocentrisme i la seva falta de modèstia. Però les seves declaracions després de la victòria reflecteixen bé la situació del seu equip: manté una bona posició d'avantatge a la classificació, però últimament juga amb una tensió excessiva per la pèrdua del coixí de punts. Evidentment, el clàssic de la setmana que ve al Camp Nou serà decisiu per al desenllaç de la lliga. I abans encara queda una jornada. Però també serà decisiu l'estat anímic per afrontar les sis jornades que queden. Des d'aquest punt de vista, i al marge dels punts que tenen a la classificació, podem valorar quin dels dos equips té més possibilitats de guanyar la lliga. És clar que també s'han de mirar de deixar de banda els colors.

Sempre he estat del parer que els resultats són el producte de les sensacions que transmeten els equips al camp. Sobretot en les competicions llargues com la lliga. Ara queda una petita lliga de sis jornades, però es jugaran amb l'acumulació de sensacions (encara que decidiran els punts) que hi ha hagut fins ara. La meva aposta és que la posició d'avantatge és del Barça. Més enllà del duel directe a casa, està tenint una trajectòria molt sòlida des que va perdre a Pamplona. Deu victòries seguides. I un joc poderós tant en l'aspecte tècnic com en el físic i la competitivitat. Que no sumi sis victòries seguides d'aquí al final només té l'obstacle de l'estadística. Però futbolísticament és molt viable. Si és així, estic convençut que el Madrid sucumbirà. El punt d'avantatge que tindrà s'esvairà en la tensió que porta acumulada, i que s'ha transmès al joc de l'equip, molt poc productiu, poc sòlid i força pla. Li queda sobretot la força de les seves estrelles, però també nota el temor que té l'entrenador.

En la primera temporada de Guardiola el Barça va arribar al Bernabeu amb 4 punts d'avantatge (va sortir amb 7, després del 2-6). Després, quedaven quatre jornades, com ara. El tècnic va dir que si aquell dia haguessin perdut haurien perdut la lliga. Em sembla ara la projecció exacta del que li pot passar al Madrid de Mourinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)