Opinió

La dependència (relativa) de Messi

Si restem els gols dels artillers
de cada equip,
el Barça continua sent el màxim golejador

Quan tens el millor jugador del món es genera una por atàvica a perdre'l. No tant perquè deixi el club com per la possibilitat que es lesioni. Messi s'ha lesionat i fins demà no estarem segurs si pot ajudar contra el PSG o val més que el cuidem pensant en les semifinals. Per força que la seva absència s'ha de notar, en capacitat golejadora i en facilitat de desequilibri. Però els vaticinis catastròfics que se senten en determinats programes de xerrameca ratllen el ridícul.

El que diu la documentació és que si als gols del Barça en la lliga (95) li restem la barbaritat que n'ha marcat Messi (43) encara en queden 52. Madrid (77) i Real Sociedad (55) a part, no hi ha equip en la lliga que n'hagi marcat tants com el Barça sense la seva estrella. Si al Madrid li restem els 29 de Cristiano Ronaldo n'hauria marcat 48. Menys que el Barça, tot i que el segon golejador blanc (Higuaín) n'ha marcat més (12) que el segon del Barça (Cesc, 9). De la resta, no cal ni parlar-ne, però només un apunt: si als 51 de l'Atlético es resten els 22 de Falcao, resulta que entre els altres només n'han marcat 29. Explicat d'una altra manera, si s'eliminen els gols del màxim artiller de cada equip, el Barça continua sent el millor. I en això no intervé gens el 5-0 contra el Mallorca, perquè una jornada enrere ja passava.

No tot són els gols, i menys amb un jugador com Messi, que marca tant la manera de fer d'un equip que el Barça ha hagut de prescindir dels homes d'àrea (Eto'o, Ibra) per no emmanillar-lo. Però el que diu el sentit comú és que si Messi no juga ho farà algú altre al seu lloc. Amb menys talent, gol i desequilibri, però amb unes característiques que generaran noves oportunitats. Terreny adobat per a la novetat tàctica. Perquè Messi sempre és imprevisible, però el Barça amb Messi ataca d'una manera força previsible. A vegades imparable, però previsible.

I el que també diu el sentit comú és que algun dia Messi passarà i que, com que és molt difícil que el Barça n'hagi fabricat un altre com ell, haurà de canviar de manera de jugar. I enlloc no està escrit que l'única manera de guanyar sigui l'actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)