Opinió

Pensa que estem com un llum

Martino
no entén
les crítiques sobre l'estil i des del club li han dit que s'aïlli de l'entorn

El Barça va golejar el Rayo a Vallecas el cap de setmana passat. Com havia fet la temporada passada amb Tito Vilanova a la banqueta i un any abans amb Pep Guardiola com a entrenador. Però del partit i la fàcil victòria en un camp incòmode no n'hem parlat gaire, ni del trio de gols que va fer Pedro, ni de les grans intervencions de Víctor Valdés, ni del notable partit que va jugar Alex Song allà on sempre brilla Sergio Busquets. Fa tres dies que parlem de les passades en llarg de Valdés, del fet que el Barça va estar a punt de perdre el percentatge de possessió de pilota, d'un canvi d'estil...

Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit d'aquesta nit contra la Real Sociedad, Gerardo Martino ja va haver de donar explicacions a totes aquestes qüestions i unes quantes més. El tècnic argentí està fent un curset accelerat de què és el club, la seva particular idiosincràsia i el seu entorn. I ja ha començat a treure'n conclusions. Martino està sorprès per tot el debat que s'ha generat i ha explicat als seus que no entén res. Diu que no pot entendre com hi poden haver tants dubtes després d'haver guanyat els cinc partits de lliga disputats, haver golejat en l'estrena de l'equip en la lliga de campions i haver guanyat el primer títol de la temporada contra un Atlético de Madrid que està en un gran moment de forma i que és, de moment, l'únic equip que aguanta el ritme del Barça en la lliga. Martino creu que a Barcelona estem tots com un llum perquè som capaços de criticar una trajectòria tan bona com aquesta i més tenint en compte que l'equip ha tingut una pretemporada molt complicada amb canvi d'entrenador, els internacionals tornant molt tard i una gira que no va ser el millor per fer una bona preparació. Martino no ho entén, i des del club ja li han explicat que en una entitat com el Barça això pot passar, que de fet ja va passar fa uns anys amb Bobby Robson, xiulat després que l'equip guanyés 8-0 contra el Logroñés.

Des del club li han recomanat també que no faci gaire cas de la premsa ni del famós entorn. Que miri poc els diaris i la televisió i que continuï treballant, perquè la direcció esportiva i la junta directiva no tenen cap dubte sobre ell i el seu equip. Més aviat tot el contrari, estan segurs que han encertat de ple en la contractació de l'argentí com a relleu de Tito Vilanova.

No sembla, però, que Martino els hagi fet gaire cas, de moment. Perquè ahir va sortir a la sala de premsa totalment preparat per rebatre les crítiques que sabia que li caurien sobre la possessió i l'estil del Barça. Per això sabia dades de possessió de partits i temporades anteriors i per això es va defensar dient que el debat sobre l'estil de joc creix en aquest club si no ets de la casa ni holandès. Segur que havia estat assessorat pels mateixos que li han dit que no faci cas de l'entorn. Aquesta nit, de nou partit a l'estadi. El debat continuarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)