Opinió

Alerta amb Etiòpia

No té cap jugador en les lligues europees

Aquest cap de setmana, comencen les eliminatòries per decidir quins equips africans participaran en la copa del món de futbol que es disputarà al Brasil el 2014. La majoria dels que s'hi enfronten són vells coneguts: Camerun, Ghana... Tots, equips que tenen molts jugadors que competeixen en les lligues europees i estan acostumats a participar en les competicions internacionals.

Però els periodistes africans diuen que hi ha una possible sorpresa: Etiòpia. Etiòpia només va participar una vegada en el mundial i ja fa més de cinquanta anys d'això; només va guanyar una de les primeres copes d'Àfrica, quan de fet hi havia tres equips participants només; no té cap jugador en les lligues europees, i només en té dos en les altres lligues africanes. Però la selecció d'Etiòpia està aconseguint uns bons resultats que podrien portar-la al Brasil l'any vinent.

És cert que ho tenen complicat perquè s'ho juguen contra Nigèria, que probablement és un dels equips més potents del continent i que té una experiència enorme, comparada amb la d'ells. I que té jugadors importants a Europa, com ara Moses o Obi Mikel. El partit d'avui diumenge a Etiòpia, però, i el de tornada el mes de novembre a Nigèria decidiran qui passa i, com se sol dir, 180 minuts donen per a molt.

Personalment, reconec que, tot i el respecte gran que sent per Nigèria, m'agradaria molt que Etiòpia passara. Els seus jugadors, excepte dos, són tots amateurs i cobren un sou ínfim. Etiòpia és un país molt necessitat d'alegries i segurament el mundial seria un aparador enorme per a uns xicots que també tenen dret a somiar amb les grans lligues. En l'últim partit contra la selecció de Nigèria, Etiòpia va perdre, però després que li expulsaren el porter en una jugada molt poc clara –els arbitratges a l'Àfrica són també molt polèmics. Per què no podria guanyar ara?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)