Opinió

75 minuts de Barça - Madrid

El partit es va veure en ‘prime time' a la terra de Qatar Airways i Emirates. Qui mana mana

El partit d'ahir entre el Barça i el Real Madrid va durar... 75 minuts. Al Regne Unit. Per ridícul que puga semblar, va ser així. Els espectadors regulars britànics no van poder començar a veure el partit fins al minut quinze. No per un error tècnic, sinó per un, diguem-ne, error legislatiu, sorprenent.

Els espectadors que tenien satèl·lit o televisió de pagament el van veure des del minut u, i abans i tot, però els espectadors de la televisió en obert no. La cosa és que les televisions britàniques en obert, en aquest cas Sky, tenen prohibit emetre futbol entre les 14.45 i les 15.15 h els dissabtes, que és el moment en el qual es juguen, de manera habitual, els partits locals. Amb l'argument d'evitar que els espectadors no vagen als estadis per la competència de la televisió.

I el Barça - Madrid començava a les sis hora nostra, que són les cinc hora britànica. De manera que la retransmissió televisiva per força va començar amb un quart d'hora de retard.

El debat, per això, ha estat intens tot al llarg de la setmana. La norma aquesta prové dels anys setanta i avui en dia els clubs anglesos guanyen més diners amb els ingressos de televisió que no amb l'assistència al camp. Cosa que fa dubtar de l'eficàcia de la legislació en qüestió. La polèmica ve de lluny, però ha crescut gràcies al debut de Bale, que havia creat molta expectació.

El més curiós de tot, però, és que els britànics s'han quedat sense un quart d'hora de partit per afavorir els espectadors del golf Pèrsic. Perquè si la pregunta que es fan vostès és que com és que van jugar a les sis, la resposta l'han d'anar a cercar a les samarretes. Per primer vegada un Barça - Madrid es va veure en prime time a la terra de Qatar Airways i Emirates. Que, en açò també, qui mana mana. I ni manem els catalans ni manen ja els anglesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)