Opinió

Guinea Equatorial

Els jugadors han dit aquella imbecil·litat habitual segons la qual ells només juguen a futbol

La selecció espanyola de futbol ha tingut la gran pensada de jugar un amistós a Guinea Equatorial, una de les dictadures més brutals del planeta. Els jugadors han dit aquella imbecil·litat habitual segons la qual ells només juguen a futbol, la federació ha al·ludit a l'interès d'entrenar-se amb un sparring estranger, obviant que el nivell de la selecció africana és com a mínim d'un tercera divisió d'ací i el govern espanyol ha callat. Com sol fer.

Guinea Equatorial figura en el número 119 en el rànquing de les seleccions de la UEFA. Però aquesta classificació tot i ser significativa resulta anecdòtica al costat d'altres classificacions en les quals Guinea Equatorial lamentablement excel·leix, en rànquings molt més importants i decisius que no l'esportiu.

Només cal mirar l'Ibrahim Index sobre la governança a l'Àfrica. Aquest índex analitza tots els estats del continent, un continent especialment convuls i dissortat, i constata quins són els millors i els pitjors governs. La posició de Guinea Equatorial? La 45 sobre un total de 52. Per cert, Cap Verd, que s'enfrontarà a Catalunya, ocupa la posició número tres d'aquest índex.

Malgrat ser un país molt ric en petroli Guinea Equatorial sotmet la seua població a la misèria, a través del pillatge econòmic a mans de la família del dictador. Segons el Fons Monetari Internacional, Guinea Equatorial té una de les pitjors ràtios mundials de despesa pública en sanitat i educació, que no arriba ni al tres per cent de la despesa estatal.

Però la família del dictador és una de les més riques del món.

El pitjor de tot, però, és el rècord absolut que Guinea Equatorial té pel que fa a la violació dels drets humans. Que obliga tothom a preguntar-se què caram fa la selecció espanyola de futbol anant a jugar-hi un amistós?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)