Opinió

La grotesca Pilota d'Or

El guardó, per si mateix força inadequat per a un esport col·lectiu, era
una cosa quasi seriosa quan
el gestionava ‘France Football'

El que havia de ser un joc en l'elecció de la Pilota d'Or s'ha acabat convertint en una grotesca instantània, en què es poden observar un seguit de moviments i interessos per impulsar un o un altre candidat, que ho acabaran desvirtuant tot, si és que no ho està ja.

El guardó, per si mateix força inadequat per a un esport col·lectiu, era una cosa quasi seriosa quan el gestionava France Football. Des que la FIFA hi va ficar cullerada –primer creant un premi paral·lel i després amb la fusió dels dos guardons i amb l'efecte col·lateral, per a vergonya aliena de tothom, d'haver de suportar unes gales que haurien de ser suprimides immediatament–, la cosa ha acabat sortint de mare.

Podríem dir que a la Pilota d'Or no la beneficien gens les aturades de la lliga pels compromisos de les seleccions, que és quan els debats més fútils en el món del futbol ocupen posició i es fan sentir. Aquests darrers dies, l'elecció del futur candidat ha tingut alguns episodis, i en certa manera n'hi ha que han fet recordar els dies previs a l'elecció de la ciutat candidata a albergar els Jocs a què Madrid optava, quan la premsa local, vivint al marge del món, publicava i es vanagloriava que la capital espanyola ho tenia gairebé tot lligat, sense tenir en compte que, més enllà dels Pirineus, hi ha el món.

Tancades les votacions, hem de creure que a la comunitat de votants no els ha arribat l'espectacle grotesc que s'ha viscut en l'entorn ampli de Cristiano reclamant per a ell el guardó.

Sembla que Cristiano Ronaldo està disgustat, perquè diu que el president de la FIFA no l'ha respectat, potser no tant per una mofa que no va tenir cap mala intenció, quan Blatter va fer una imitació desastrosa del portuguès, sinó perquè no parla d'ell amb les excel·lències ni amb flors que llança al barcelonista Leo Messi.

Madridista d'honor com és Blatter, potser hauria de fer reflexionar el jugador i el seu seguici que potser el problema no són els gols, la professionalitat i la constància del que és, sens dubte, un jugador de primera classe, sinó que es tracta d'un personatge insuportable i quasi odiós, egocèntric, envejós, insolidari i molts altres atributs negatius que no impediran que sigui un model per vendre calçotets, però que sí que li restaran tota la simpatia de la comunitat futbolística, fins i tot del president de tots ells.

La papereta que va fer el jugador a la seva entitat i als mitjans que la secunden per reclamar un premi que de cap de les maneres li pertoca aquesta temporada, perquè no ha guanyat res i encara està penjada d'un fil la seva presència l'any vinent al Brasil, ha motivat en els darrers dies situacions dantesques, com la del seu entrenador, Carlo Ancelotti, a qui s'atribueix una sentència que, si és certa, l'hauria d'inhabilitar com a preparador: “Si Cristiano no guanya la Pilota d'Or, m'afegiré a una protesta.”

No cal dir que només per aquesta raó, esperem que el portuguès quedi un any més apartat a la dreta o a l'esquerra del guanyador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)