Radiografia
les anteriors que ha tingut el club o de les que tenen altres clubs
de futbol
Dirigir un club esportiu com el Barça o formar part del seu consell directiu no és a l'abast de tots els socis de l'entitat encara que estatutàriament tothom hi té dret. L'accés a la directiva reclama una posició professional i econòmica per damunt de la mitjana i amb la capacitat suficient per avalar, condició indispensable per formar part d'una junta directiva, un grapat de milions d'euros de res. Al voltant de seixanta. Asseguts al voltant d'una taula per decidir el dia a dia i el futur del Barça, Josep Maria Bartomeu hi té consellers delegats, directors generals, presidents i vicepresidents d'empreses ben variades, dedicades a la construcció, les noves tecnologies, les assegurances, les inversions, les energies renovables...
Alguns dels directius de la nova junta blaugrana i de l'anterior són membres de consells d'administració, assessors i financers, administradors d'empreses, professors universitaris o han estudiat ciències empresarials... Treballen en el sector de l'oci i la restauració, en l'hoteler, en immobiliàries, en comunicació, en l'àmbit de les aplicacions mòbils, en centres esportius, en consultories o participen en fons de capital de risc... També hi ha enginyers, banquers, industrials, arquitectes, petroliers, dentistes, enginyers informàtics, oculistes, psicòlegs, empresaris i advocats especialistes en dret civil, laboral, processal, mercantil, fiscal i esportiu. Alguns han van anar a l'estranger a completar els seus estudis i ben pocs treballen per a altres. Tots tenen el seu propi negoci. O els seus propis negocis. En són els amos. I la majoria poden administrar el seu propi temps. Això els permet la dedicació al club. Pocs són esportistes en actiu. Algun maratonià decidit, alguns fan una mica de fúting sense gaire continuïtat, algun golfista, algun militant antitabac i un altre productor de tabac. La junta blaugrana té un exjugador de bàsquet, el mateix president i un exjugador de futbol amateur i algun directiu d'alguna altra entitat o federació esportiva. I fins i tot un exconseller de Cultura. D'Andorra. El soci més antic de la junta, és també el més gran, el 3.466. El més recent no és el més jove, però sí dels mes joves de la junta. Té el número 113.454.
La majoria dels homes, disset de dinou, estan per damunt dels cinquanta anys i només hi ha dues dones en la directiva de Bartomeu, molt per sota del percentatge de sòcies que té l'entitat. Els més gran té més de setanta-cinc anys i el més jove es queda als quaranta. Aquestes dades es desprenen del que ha facilitat el club sobre els seus directius.
Aquesta configuració no és gens diferent de les anteriors que ha tingut el club o de les que tenen altres clubs de futbol. Ben pocs retocs ha fet Bartomeu per afrontar el mandat que li queda després de prendre el relleu de Sandro Rosell i defensar el projecte, que amb matisos, ja estava dibuixat. Es vol fer entendre davant la massa social i reconeix la importància de la comunicació i de com ha de vendre públicament les seves accions de govern perquè arribin als socis i sòcies. Sap que és important, en el seu mandat, al marge de la qüestió esportiva, estalviar-se contradiccions aparents i poder destacar els valors de les accions que faci cara a cara i obertament, sense por d'enfrontar-se als mitjans de comunicació. A Bartomeu, de moment, no li fa res anar a pit descobert. Vol que la radiografia que li cal fer li surti bé i que li permeti tenir un bon diagnòstic de tot el que l'envolta a ell i també el club.
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024