La fallida
i l'eixida a borsa
He conegut molts socis del Barça, però, de tots ells, l'Albert Alabedra és un dels que considere més fidels, més compromesos, més sensats. No l'he vist mai girar la cara a l'equip o al club, ni tan sols en el moment que jo mateix la girava, cansat o fastiguejat. I les seues opinions em resulten sempre apreciables, perquè parla amb el cap més que no amb el cor. L'altre dia vaig tenir una llarga xerrada amb ell i em va sorprendre. Perquè parlava de l'estadi, d'aquesta mania que els ha agafat a tots per fer un estadi nou.
Hi ha poques coses que ens agraden més als periodistes que algú ens pose dades sobre la taula. I a fe que ell en va posar. Em va reconstruir l'epopeia del Nou Camp per a fer-me veure un detall poc important en aparença però decisiu quan parlem d'aquestes coses: l'actual Camp Nou va ser un gran actiu per al club, per a l'esport, per a la ciutat i, fins i tot, per al país. Però construir-lo va ser una gran ruïna econòmica que per poc no ensorra el FC Barcelona. Tan poc va faltar, que va haver de ser rescatat amb un taló bancari in extremis, a canvi del qual el club va perdre el terreny on hi havia el vell camp de les Corts.
I si una operació com aquella, en aquell moment, ja va ser tan perillosa, l'Albert es pregunta què no passarà ara, enmig d'aquest capitalisme salvatge que vivim. Ras i curt: em va convèncer que cal tenir por que darrere aquesta precipitada ànsia de fer un nou Camp Nou no s'amague l'ànsia de fer que el Barça faci fallida i que en aquesta ocasió el rescat vinga no del taló d'un banc, sinó de la conversió en societat anònima i l'eixida, premeditada i pensada, a borsa. No sé si el que diu és factible al cent per cent, però sé que ell no parla per parlar. I per això em preocupa, de sobte, que la directiva tinga tanta pressa per votar.