Opinió

Les grans paraules de Guardiola

Durant els darrers quatre anys, Pep Guardiola ha parlat als camps de futbol d'arreu del món amb el joc que el seu equip ha portat a l'excel·lència i també ha parlat en les rodes de premsa d'abans i després de cadascun d'aquests partits. I abans de ser entrenador del Barça, quan era un jugador que ja pensava a ser entrenador, Guardiola també parlava. Moltes de les coses que ha dit Guardiola en tot aquest temps es recullen en aquesta obra de l'exdirector d'aquest diari, Pep Riera. I no només hi ha frases de Guardiola, també sobre Guardiola. Un llibre que porta per títol Escoltant Guardiola, perquè Guardiola ha parlat molt, però no tothom l'ha escoltat.

La primera edició d'aquest llibre es va publicar el setembre del 2009, just quan començava la segona temporada de Guardiola al Barça. L'equip havia fet el triplet i s'encaminava cap al sis de sis el 2009. L'octubre del 2011, quan el camí del Barça de Guardiola ja estava més que consolidat amb tres lligues i una segona lliga de campions es va fer aquesta edició ampliada amb un nou capítol amb els pensaments i les frases de la segona i la tercera temporada, quan ja havia entrat en escena José Mourinho.

Ara que l'etapa del Guardiola entrenador del Barça s'acaba és bon moment per endinsar-se en aquest llibre i, si ja s'havia llegit, rellegir-lo. Una segona lectura ens omple de sorpreses en veure com moltes de les coses que ha dit i fet Guardiola en aquests quatre anys ja les pensava fa molt de temps i com aquest mateix temps li ha acabat donant la raó en algunes afirmacions que en el seu dia podien semblar fora de lloc o fins i tot pretensioses.

En aquest Escoltant Guardiola hi ha moltes frases, però també moltes contextualitzacions i reflexions que donen encara més valor a unes paraules que ens han acompanyat durant quatre gloriosos anys.

ESCOLTANT GUARDIOLA
Autor:
Josep Riera.
Editorial:
Cossetània.
Any:
2011.
Pàgines:
384.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)