Opinió

L'espai sagrat del tercer temps

En el rugbi, un espai per al tercer temps és tan important com un camp en condicions

L'esperit del rugbi viu en el tercer temps, que és el que es viu quant els dos equips que s'han enfrontat durant les dues parts del partit es retroben, dutxats i canviats, per compartir una estona de companyonia. Les diferències, esbroncades, enrabiades i emprenyades, queden al camp i són reemplaçades per converses, riures, brindis i amistat.

Els nens i les nenes que juguen en les categories inferiors dels clubs de rugbi aprenen molt al camp, però també als tercers temps, quan mares i pares preparen entrepans i begudes per als seus fills i per als jugadors visitants. Hi aprenen que les rivalitats esportives no són incompatibles amb l'amistat i el respecte per l'altri.

El tercer temps no és només una estona cronològica. També requereix un espai físic adequat per celebrar-lo. A Catalunya, hi ha clubs que disposen de llocs magnífics per celebrar el tercer temps i d'altres que s'han d'espavilar com poden en qualsevol racó.

Hi ha països amb molta tradició de rugbi on l'espai per al tercer temps és tan important com un camp en condicions.

Fa pocs dies, el Club Universitari de La Plata (Argentina), una institució amb 80 anys d'història, va patir la destrucció total per incendi de la casa del tercer temps, com a conseqüència d'una bretolada. Es van perdre innombrables records que poblaven parets i prestatges: copes, diplomes, medalles, fotografies, samarretes, etcètera. La reacció de la família del rugbi, però, va ser immediata. Un grup de Facebook va començar, l'endemà, a reunir fons i voluntaris per a la reconstrucció. Jugadors de la màxima categoria del rugbi argentí es van oferir per disputar un amistós per reunir diners i fins i tot estrelles internacionals com ara Mariano Galarza, segona línia dels Pumas i jugador del Worcester d'Anglaterra, va fer una donació molt important de materials de construcció. Una altra donació elevada va ser enviada per Sergio Parisse, el capità de la selecció italiana de rugbi, nascut a La Plata. “Ens tornarem a aixecar, totxana a totxana; aquest episodi ens fa molt més forts”, va escriure un afeccionat al Facebook del club. Visca el rugbi!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)