Editorial

Animalades

Messi és un dels noms més posat a gossos,
segons l'AIAC.
I plantejar-se vendre el crac és una animalada!

Aprofito l'actual parèntesi futbolístic per fer una Internada de desengreix, esgotat com estic de tanta profunda reflexió com ens ha tocat fer en la darrera temporada a l'entorn del Barça. I com que Déu n'hi do les animalades, amb tot el respecte, que s'han dit, m'atreveixo a escriure una contraportada de temàtica animal.

Vull parlar de mascotes. El tema de què parlo a continuació pot semblar trivial, però em va començar a cridar l'atenció tot just fa un any quan en plena presentació d'un dels fitxatges estrella del Madrid, Isco, una de les preguntes va ser sobre el seu gos. Li van preguntar si era veritat que li havia posat Messi. I ho va confirmar! Llavors vaig dubtar si era idolatria o falta de respecte. Les simpaties d'Isco pel Barça, tot i fitxar pel Madrid, havien estat comentades... De fet li va voler treure importància assegurant que n'havia tingut un altre que es deia Figo. Els dubtes que comentava abans encara em van augmentar amb el tema de Figo venint d'un presumpte culer que acabaria vestint de blanc.

Ara, la meva gran sorpresa ha estat saber que Isco no és un estrafolari. La popularitat de Messi és tan gran que és un dels noms més habituals entre els gossos. Només superat per Ricky. Així ho assegura l'estudi realitzat per l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC), que contribueix a recuperar més de 5.000 mascotes perdudes cada any a Catalunya. El primer Estudi d'animals de companyia de Catalunya va ser presentat pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya amb motiu del 25è aniversari de l'arxiu. L'AIAC és una base de dades gestionada per el CCVC en què es registren els animals de companyia, prèviament identificats amb un microxip implantat per veterinaris col·legiats. L'estudi proporciona xifres tant dels serveis que ofereix l'AIAC, amb l'objectiu de facilitar la localització d'animals i la tinença responsable d'aquests, com de les tendències dels catalans pel que fa a l'espècie, la raça i el nom de les seves mascotes. L'AIAC té actualment més de 1.040.000 animals registrats, xifra que augmenta amb una constància de 80.000 animals anuals.

Si Messi és un nom molt popular entre els gossos d'arreu, a Catalunya és clar el predomini culer i n'hi ha censats més de 700 davant els 98 Guti i els 10 Cristiano. No falten un bon grapat de Guardiola i el nom de Shakira per a les femelles, molt utilitzat arreu del món, a Catalunya s'ha disparat a partir del 2011, any en què es va fer pública la relació de la cantant amb Gerard Piqué. Es desconeix si n'hi ha cap que es digui Tata o Martino, però potser no hi ha hagut prou temps. El que no sabem és el nom del gat negre que es passeja pel Camp Nou i al qual els culers supersticiosos atribueixen la malastrugança de la darrera època.

L'estudi també inclou noms com Franco, Napoleó i Mao, Mas i Rajoy. Com deia al principi, cadascú deu saber si el que té és admiració o tírria quan bateja el seu gos. Però en el cas de Messi no hi ha cap dubte que el crac blaugrana és encara el futbolista número u del món, també per posar el seu nom a les mascotes. Ho dic per aquells culers que es permeten el luxe de defensar la venda del crac argentí a un altre club. Amb tot el respecte, quina animalada!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)