Opinió

Semblem la portera de Núñez

Gastar-se 55 milions o més en Higuaín? Quina bestiesa!!! Potser ens caldria un Monchi a
can Barça

Una de les anècdotes més recordades de la presidència de Josep Lluís Núñez al Barça és quan es va discutir amb Johan Cruyff sobre la necessitat d'incorporar jugadors més cars. Núñez va recordar a l'entrenador holandès que fitxar amb diners ho fa fins i tot la seva portera. Doncs ara sembla que la portera de Núñez ha tornat a aterrar al Camp Nou.

Després d'una temporada decebedora, Zubizarreta i el seu equip sembla que busquen un crac per il·lusionar l'afició, a l'estil d'antuvi, una mica com en l'època de Gaspart. No tenen cap problema a l'hora de posar sobre la taula la suma marejant de 55 milions d'euros per Higuaín, un jugador contrastat però que segurament no ha de ser la prioritat número 1 del Barça. Ni tampoc el Kun Agüero. Més val que es guardin els diners per reforçar el mig del camp i la defensa. Si volen incorporar un davanter haurien de rebuscar millor el mercat i no pagar aquestes milionades. Una bona possibilitat, per exemple, seria recuperar Jonathan Soriano, que aquesta temporada ha marcat 48 gols a Suïssa. Té un valor d'uns cinc milions d'euros i seria un bon pla B en cas que s'embussi un partit.

Però Zubi no és Monchi. No té l'ull visionari del sevillà, que ha estat capaç de portar jugadors semidesconeguts al Pizjuán i després vendre'ls a preus desorbitats. En els últims anys els de Nervión han traspassat cinc jugadors al Barça: Keita, Alves, Adriano, Rodri i, l'últim, Rakitic. Els blaugrana han abonat 84,5 milions per uns jugadors que només en van costar 9,2. En resum, un benefici de 75,3 milions. Evidentment que la pressió a Sevilla no és la mateixa que al Barça, i allà es poden foguejar amb més tranquil·litat abans de fer el salt a un gran equip. També s'ha de tenir en compte que quan el Barça es fixa en un jugador el seu preu es dispara i acaba pels núvols. Tot i això, Monchi sempre passa la mà per la cara a Zubi, una situació inversament proporcional a la que vivien quan eren porters. Zubi era una estrella i Monchi, un estrellat que, fins i tot, sortia al programa d'humor Força Barça –interpretat per Sergi Mas–. Ara no sé qui riuria de qui.

Aquestes escandaloses xifres també són les que es podrien moure en l'operació Koke, un dels noms que més sona per substituir Xavi. Una altra errada. El de l'Atlético no val 60 milions com s'està especulant.

Opció Busquets

La marxa de Xavi deixaria un buit molt complicat de cobrir. Ha estat un referent durant els últims anys i el director d'orquestra que ha fet girar tot l'engranatge amb precisió. El seu relleu natural era Thiago Alcántara, però, sigui per una cosa o per una altra, el migcampista va fitxar pel Bayern de Pep Guardiola.

És per aquest motiu que ara tot seran especulacions sobre qui ha de fer de Xavi. Una de les possibilitats seria fer que Busquets avancés uns metres perquè faci d'organitzador. Crec que el de Badia està perfectament capacitat per assumir aquest rol i, darrere seu, com a stopper, es podria situar Mascherano. Aquest podria ser el pla de present, però mirant cap al futur no cal oblidar que al filial hi ha un excel·lent jugador, Sergi Samper, que està cridat a ser una de les estrelles del Camp Nou. Ara seria massa arriscat donar-li el timó de l'equip, però d'aquí a un parell d'anys podria ser el seu moment. Algú, fins i tot, l'ha comparat amb Pirlo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)