Opinió

‘Sem Neymar'

Sense Pelé, que va caure lesionat en la primera fase, el Brasil encara va ser bicampió el 1962. Aquesta és la sort del Brasil

Neymar cau lesionat i es perdrà les semifinals i la final del mundial. La notícia corre com la pólvora i jo vaig a mirar què diuen els diaris brasilers. Obric O Globo. No han passat ni vint minuts i ja té un extens reportatge: Sem Pelé, contundido ainda na primeira fase, Brasil foi bicampeão em 1962.” Sense Pelé, que va caure lesionat en la primera fase, Brasil encara va ser bicampiona el 1962. Caram.

Aquesta és la sort del Brasil. Té tanta història al darrere que tot està ja escrit. L'article l'acompanya una fotografia magnífica d'un Pelé amb cara de molta preocupació, acompanyat del gran Garrincha mentre abandonava el camp després de la lesió. Parlem del mundial de Xile del 1962. Era el segon partit. El Brasil jugava contra Txecoslovàquia, un país que ja no existeix; Pelé es va fer mal sol en intentar arribar a un baló i el locutor de la televisió brasilera va afirmar dramàticament que s'havia fet mal “tota la nació”.

Malgrat l'absència de la seua estrella majúscula, el Brasil va guanyar el campionat, derrotant precisament els txecoslovacs en la final per tres gols a un. Seria el segon dels cinc estels que avui llueixen en la samarreta de Neymar.

Estem “sem Neymar”, doncs. I el Brasil es veu obligat ara a posar èpica en un mundial que no acabava d'anar-los gaire bé. Han anat passant cada partit amb patiment i com si en qualsevol moment pogueren quedar frenats.

No ha estat un mundial brillant fins ara. Però ja només queden dos partits i en tot cas la història ja contarà si els companys de Neymar van ser capaços de conquerir el sisè estel sense la seua màxima figura, igual que els companys de Pelé ho van fer amb el segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)