Opinió

Un Santa Coloma de Champions

L'equip andorrà demostra que amb estat propi no només el Barça jugaria la Champions

El rigorós informe impulsat per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes sobre els beneficis que tindria per a l'esport que Catalunya disposés d'un estat propi ja deixa clar els molts avantatges de la independència. Però aquells que encara tinguin dubtes després de llegir-lo poden entrar al lloc web del Santa Coloma FC. No em refereixo ni a la Gramenet ni al CE Farners, sinó al Santa Coloma d'Andorra la Vella, un equip equiparable als dos clubs catalans que he citat i a molts altres de petites ciutats catalanes, però amb una diferència: al seu web es poden llegir els noms dels jugadors internacionals de què disposa. I, de fet, el club mateix disputa de manera més que digna en aquests moments la segona eliminatòria prèvia de la Champions com a campió de la lliga andorrana i després de vèncer el Banats armeni en la primera. L'eliminatòria actual contra el Maccabi d'Òscar García i Jordi Cruyff serà més difícil de superar, però de moment només ha rebut un gol en contra en el partit d'anada a casa.

Resulta paradoxal que quan es planteja la independència de Catalunya, la principal preocupació en el món de l'esport, pels comentaris de molts aficionats, sigui saber on jugarà el FC Barcelona. És evident que el Barça jugarà en la lliga que vulgui, perquè estem parlant d'entitats privades que generen molt de negoci. Podria anar a la Premier, però segurament els primers interessats a mantenir en la lliga espanyola el club de Messi i companyia seria la federació espanyola i el mateix Real Madrid. En el mateix règim jurídic que va permetre al seu dia a l'Andorra militar en la lliga espanyola, en aquest cas de segona divisió. En tot cas, convindria adonar-se que més que on jugarà el Barça si som independents caldria preguntar-se on jugarien molts altres equips del nostre país. Doncs com el Santa Coloma FC, en la Champions! Encara que ara ens sembli inimaginable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)