Opinió

Massa incògnites encara en el nou Barça

En aquests moments encara no és gens clar quina serà la columna vertebral del Barça de Luis Enrique

La pretemporada és una època per fer proves. Ja fa anys que la major part dels equips d'elit l'aprofiten, a més, per fer caixa i màrqueting amb les gires a l'altra punta del món. Però, en definitiva, no és una part de l'any en què es puguin treure grans conclusions. En el cas del Barça, ni amb la derrota contra el Nàpols, ni per la golejada que els joves van propinar ahir a un pobre Hèlsinki que va veure com la Masia li passava per sobre, amb els joves Munir, Sergi Roberto, Bartra i els veterans com Piqué o Iniesta. El que preocupa, però, en el món del barcelonisme és que en aquests moments de la pretemporada, quan ja no queda per disputar res més que el Gamper, encara no sigui possible saber quina serà la columna vertebral del nou Barça.

Ni amb l'errada de Bravo contra el Nàpols, ni sense, no es pot albirar encara si Ter Stegen o el xilè tindran la titularitat, un fet que genera preocupació en l'afició culer, i també en la xilena pel destacat paper del veterà porter en la selecció. A la defensa, la qüestió no està gaire millor, ja que el futur de Dani Alves està cada dia en qüestió i a l'eix de la defensa no queda clar quin és el paper dels dos fitxatges, Mathieu i Vermaelen. Aquest darrer, per exemple, és un jugador solvent, tot i que potser no és un crac. Ara bé, la propensió a les lesions i una edat que flirteja amb la trentena fan pensar en una necessària dosificació que no augura titularitats indiscutibles. Piqué estarà en forma? El defensa català serà titular acompanyat de Mathieu o de Bartra?

Al mig del camp, la sorprenent permanència final de Xavi a l'equip també introdueix dubtes raonables sobre els protagonistes en la línia de construcció. El de Terrassa assumirà un paper d'apuntalament de la línia però des de la dosificació? Rakitic tindrà un paper nuclear? Busquets i Iniesta són indiscutibles? Perquè Luis Enrique va insinuar un paper fonamental de lideratge per a un Mascherano que per fi podria jugar en la seva posició natural al mig del camp també al Barça. Rafinha, tornat de Vigo de bracet de Luis Enrique, tindrà un paper de confiança especial del tècnic? I on sembla que no hi ha espai per al dubte és a la davantera. Trident de luxe: Messi, Neymar i Luis Suárez. Però, al marge d'esperar la recuperació del brasiler i la resolució del TAS sobre la sanció a l'uruguaià, resulta que en aquests moments de la pretemporada encara no hem pogut veure en acció a cap dels tres. Per als que es queixen de les gires, no sé si no són pitjors els efectes del mundial. I encara bo que la desfeta de la selecció espanyola va avançar la incorporació de bona part de la plantilla.

Ja sé que la temporada és llarga i que convé tenir prou efectius de garantia per a les rotacions. Però, des del meu punt de vista, aquest any tocaria que l'afició culer pogués començar la temporada oficial sabent quin és l'onze de gala per partits com el darrer de lliga, en què els de Martino van deixar escapar el títol. Serà titular qui s'ho guanyi? Potser sí, però que s'ho guanyin ràpid o començaran els nervis. Perquè a hores d'ara la tribuna vol seguretat més que experiments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)