Opinió

El mètode Robredo

Potser tot el que viu ara no hauria estat possible sense haver patit tant amb les lesions

Ins­truc­ci­ons d'ús: comenci el par­tit sense pres­ses i no premi del tot l'acce­le­ra­dor per no cre­mar-se, i encara menys si fa calor. Un bon rodatge és impres­cin­di­ble. No pateixi si el rival gua­nya els dos pri­mers sets. Apugi de mica en mica la inten­si­tat i arribi a la seva algi­desa física a par­tir del ter­cer set, tot just quan el seu con­trin­cant, ja can­sat, l'abai­xarà. La gran­desa del mètode és que a mesura que vostè vagi gua­nyant jocs, ell tindrà massa pressa per aca­bar i començarà a pen­sar en la dutxa, en un plat de pasta bolo­nyesa i el for­matge rat­llat grana padano que l'acom­pa­nya i en el llit del seu hotel. Llarg, el par­tit se li farà molt llarg. Quan ja s'hagi endut els dos sets i ani­ve­lli l'enfron­ta­ment, la dava­llada del seu rival serà irre­fre­na­ble, i vostè s'endurà el cinquè i defi­ni­tiu set amb una rela­tiva como­di­tat. El mètode Robredo està garan­tit per espe­ci­a­lis­tes de tot el món, però és estric­ta­ment neces­sari estar molt ben pre­pa­rat física­ment. Caldrà pren­dre, si cal, com­ple­ments vitamínics i fer una vida sana i orde­nada que li per­meti estar en el seu pes ideal. No pre­senta con­train­di­ca­ci­ons en cas de lesió ante­rior. Ben al con­trari. El sacri­fici d'una recu­pe­ració enfor­teix men­tal­ment l'indi­vidu i l'ajuda a resol­dre situ­a­ci­ons entre­ma­li­a­des. El mètode Robredo no pre­senta efec­tes secun­da­ris i el reco­ma­nen vuit de cada deu entre­na­dors.

És broma, evi­dent­ment. No hi ha cap mètode de bojos homo­lo­gat que et faci anar per sota amb dos sets en con­tra. Però si existís, el paten­ta­ria el català Tommy Robredo, que en l'últim any i mig ha enllu­er­nat en els Grand Slams amb remun­ta­des increïbles. Va fer quarts a Roland Gar­ros el 2013 aixe­cant tres par­tits con­se­cu­tius amb el mètode i també es va plan­tar en la mateixa eli­mi­natòria en l'obert dels Estats Units de l'any pas­sat. Ahir ho va tor­nar a fer: va vèncer l'italià Simone Bole­lli, que encara no ha paït la pasta, per 3-2 quan d'entrada per­dia per 0-2. Una nova gesta d'un juga­dor que afronta el seu 52è Grand Slam, que aviat és dit. És el ter­cer ten­nista en actiu que ha dis­pu­tat més tor­ne­jos de la màxima gra­du­ació. Només el superen el suís Roger Fede­rer i l'aus­tralià Lley­ton Hewitt, tots dos amb 61, i l'ale­many Tommy Haas, amb 56. I amb 32 anys, per tant, l'experiència acu­mu­lada és un grau que li ser­veix per ges­ti­o­nar entre­bancs ben cos­te­ruts.

Val a dir que el període en què va estar lesi­o­nat, el va enfor­tir men­tal­ment i que pot­ser tot el que ara està vivint en aquesta segona joven­tut en què s'ha con­so­li­dat en el top 20 pro­ce­dent de les cata­cum­bes, no hau­ria estat pos­si­ble sense haver patit tant per culpa de les lesi­ons. Van ser dos anys d'infern tennístic en què va apren­dre a valo­rar el pri­vi­legi de poder jugar con­tra els grans en els grans esce­na­ris. A banda de les remun­ta­des, atre­sora també en el seu retorn tri­omfs sonats con­tra els millors. L'any pas­sat va der­ro­tar el suís Roger Fede­rer pre­ci­sa­ment en l'obert dels Estats Units i, abans d'arri­bar enguany a Nova York, en el Mas­ters 1.000 de Cin­cin­nati, va ser capaç de vèncer per pri­mera vegada Novak Djoko­vic.

Tommy Robredo ha mos­trat, doncs, una vegada més, la seva gran per­so­na­li­tat, la mateixa que el va empènyer als 14 anys a pren­dre una decisió pròpia i cab­dal en la seva vida pro­fes­si­o­nal: mar­xar a entre­nar-se al CAR de Sant Cugat con­tra­ve­nint les reco­ma­na­ci­ons del seu pare i fins lla­vors entre­na­dor, l'home que va guiar els seus pri­mers pas­sos. Ja tenia fusta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)