Opinió

Escòcia

Una de les coses que canviarà menys amb la independència serà precisament
el futbol

Aquest cap de setmana torna la lliga als camps escocesos. Però no serà un partit normal. Dijous el país votarà si vol ser o no un país independent i és de suposar que als estadis el debat serà també més present. De moment els seguidors del Celtic ja han anunciat que en el minut divuit brandaran pancartes del “Yes!” amb els colors verd-i-blanc i és de suposar que a Ibrox Park els seguidors dels Rangers acudiran amb banderes britàniques i desplegaran un gran mosaic amb el “No”, com van fer fa unes setmanes. Als altres camps menys coneguts també hi ha hagut manifestacions, sobretot a favor de la independència.

Curiosament una de les coses que canviarà menys amb la independència serà precisament el futbol. Escòcia té competicions pròpies i selecció pròpia i és de suposar que simplement les seguirà tenint. Fundada el 1873 la Federació Escocesa de Futbol és la segona que va existir al món i la copa d'Escòcia, el torneig més antic que continua disputant-se. Els clubs escocesos participen de la UEFA en totes les seues competicions i de fet el Celtic en una ocasió va guanyar la copa d'Europa. Pel que fa a la selecció, ha participat vuit vegades en els mundials, sense gaire fortuna esportiva, però. A diferència del que passa amb el País de Gal·les cap equip de futbol escocès participa en les competicions angleses.

Com en tantes altres coses, doncs, una victòria del sí dijous en realitat afectaria molt poc el futbol escocès. Malgrat la qual cosa molts exjugadors han signat un manifest contra la independència que ha tingut resposta. Entre els qui han contestat destaca el nostre Steve Archibald, partidari destacat de la independència del seu país, que dijous es va fer un fart d'enviar piulades amb fotografies de la manifestació de l'Onze de Setembre a la ciutat de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)