Opinió

A veure quin és el primer que perd un títol

I de què serveixen tots aquests títols? Si només es guanyen aquests, de res

Els equips professionals del FC Barcelona han guanyat cinc títols en les últimes quatre setmanes. L'equip d'handbol ha estat el més prolífic, ja que ha conquerit la Supercopa de Catalunya (23 d'agost), la Supercopa Asobal (31 d'agost) i la Super Globe –que ve a ser el mundial de clubs (12 de setembre)–. La secció de futbol sala ha guanyat la copa de Catalunya (5 de setembre) i la d'hoquei sobre patins la Supercopa d'Espanya (14 de setembre). Els equips de bàsquet i de futbol són els únics dels cinc equips professionals del Barça que encara no han disputat cap competició en què ja hi hagués un títol en joc. L'equip de futbol femení del Barça també ha guanyat la copa de Catalunya, però no es tracta d'una secció professional.

Els equips professionals del Barça han guanyat cinc títols, tots els que han disputat. Encara no ha perdut ningú. Quina serà la primera secció professional del Barça que serà derrotada aquesta temporada amb un títol en joc? Els equips de futbol, bàsquet i hoquei sobre patins són els principals candidats, ja que en les properes setmanes lluitaran per diversos títols. Els primers seran el d'hoquei sobre patins i el de bàsquet. L'equip que dirigeix Ricard Muñoz, ja campió de la Supercopa d'Espanya, afronta ara la Copa Continental –anomenada Supercopa d'Europa en altres esports– contra el Noia, a doble partit, els dies 21 i 27 de setembre. Campió de la lliga europea contra campió de la copa de la CERS. L'equip de bàsquet jugarà el dia 26 una de les semifinals de la Supercopa ACB contra el Laboral Kutxa. Si guanya, l'endemà tindrà la final. L'equip de bàsquet també jugarà els dies 1 i 2 d'octubre la fase final de la Lliga Catalana a la Seu d'Urgell. El d'hoquei sobre patins tancarà un inici de temporada frenètic amb la disputa de la copa intercontinental, al Palau blaugrana, contra el Petroleros de Mendoza argentí. Finalment, l'equip de futbol jugarà la Supercopa de Catalunya contra l'Espanyol, el 29 d'octubre, a Girona. O sigui, que els equips professionals del Barça han disputat, i guanyat, cinc títols i lluitaran per cinc més fins a finals d'octubre. I amb moltes possibilitats d'afegir-ne uns quants més al palmarès del club.

I de què serveixen aquests títols? Si només es guanyen aquests, de res. Si per a un equip professional del Barça guanyar la copa no salva una temporada... Històricament, les supercopes –amb el cognom que vulgueu–, les copes catalanes i copes diverses només es tenen en compte si un equip guanya els títols importants i es pot fer una suma que faci patxoca –sis de sis, o cinc de cinc–. Si no, no serveixen de res. I si no, que li preguntin al Tata Martino, ja que el seu Barça va guanyar la Supercopa d'Espanya i en canvi sempre diem que el seu Barça no va guanyar res... En tot cas, no em negareu que té un punt de morbositat estar pendent de quin és el primer equip professional del Barça que perd un títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)