Opinió

Gespa, com els homes

Consideren intolerable que les obliguen a jugar amb gespa artificial i han acusat la FIFA de discriminació i sexisme

El futbol femení no rep tants titulars com caldria, i el que està passant amb l'organització de la copa del món del Canadà, que s'ha de jugar l'estiu de l'any vinent, n'és un cas clar.

Resulta que la FIFA ha decidit que tots els partits de la competició es jugaran en camps de gespa artificial. Els sis estadis designats per a allotjar la competició, de Vancouver a Moncton, usaran gespa artificial per als partits. En la gran majoria dels casos són estadis d'altres esports que seran reconvertits per a la competició.

Des de fa mesos, les principals associacions de jugadores de futbol han estat protestant. Consideren intolerable que les obliguen a jugar amb gespa artificial i han acusat la FIFA de discriminació i sexisme. I com que no els han fet cas, les futbolistes han decidit interposar una denúncia davant el Tribunal dels Drets Humans de la província canadenca d'Ontario.

Fins ara la FIFA no ha emès, per increïble que puga semblar, la seua opinió sobre el tema. No ha respost ni una de les cartes que li han estat adreçades. Mai no ha atès ni una de les demandes de les jugadores. Però el cas és que l'organització més poderosa del món del futbol ara ja no té marge. Aquesta setmana vinent no tindrà més remei que anar al tribunal i explicar per què les dones juguen amb gespa artificial i els homes amb gespa natural.

I això sol ja és una victòria per a les futbolistes, perquè han doblegat la intransigència dels dirigents oficials. Diverses de les jugadores més conegudes del món han anunciat que acudiran a la vista judicial en representació de les seues companyes. No parlen de boicot, jugaran, però les líders del moviment avisen que això no vol dir que pensen acceptar qualsevol explicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)