Opinió

Un gest de decència

Tant la selecció de Trinitat com la d'Haití hi han anat en unes condicions lamentables

Els equips de futbol femení de Trinitat i Tobago i Haití són als Estats Units aquests dies per jugar el torneig de la Concacaf que els permetria classificar-se per al mundial. Sembla que estan obligats a jugar o la federació internacional els penalitza.

El cas és que tant la selecció de Trinitat com la d'Haití hi han anat en unes condicions lamentables. Haití tenia uns mil tres-cents dòlars per passar la setmana i Trinitat, ni això.

Dimecres passat Randy Waldrum, entrenador voluntari d'Haití, va fer una piulada demanant socors. No sabia ni si les jugadores podrien sopar eixa nit. Estava desesperat cercant algun restaurant, algú que els volgués ajudar.

La reacció, impressionant, va arribar, abans que de ningú, d'Haití. Les jugadores van decidir compartir amb les seues rivals els pocs diners que tenien. Haití havia fet una campanya de patrocini de l'equip i va posar el seu compte corrent a disposició de la gent de Trinitat.

Per sort un web especialitzat en futbol, Keeper Notes, va seguir el tema i va llançar una campanya popular de suport a Trinitat i Tobago, per
ajudar les jugadores i també per evitar que les d'Haití haguessin de gastar-se els pocs diners que tenien. El resultat ha estat suficient per assegurar la presència dels dos equips, amb tota tranquil·litat, en la competició.

De fet avui diumenge les jugadores d'Haití s'enfrontaran a la selecció dels Estats Units en un partit que es disputarà a Washington, i demà les de Trinitat i Tobago ho faran també a Washington contra la selecció de Guatemala. Ignore quina serà la classificació final dels dos equips en aquesta competició, però crec que el seu amor al futbol, la seua generositat, especialment en el cas d'Haití, i la seua decència personal i col·lectiva mereixen el reconeixement públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)