Opinió

Pel dret a decidir

El club icona mundial i ambaixador del país arreu del món no podia ser una excepció. L'allau social ha acabat de convèncer els seus dirigents

El Barça s'ha afegit al pacte nacional just abans de la consulta del dia 9 de novembre. El club icona mundial i ambaixador del país arreu del món no podia ser una excepció. L'allau social ha acabar de convèncer els seus dirigents; sens dubte, un cop d'efecte i un senyal més que el poble vol decidir.

L'Espanyol està en el procés de fer-ho, un pas normal en què el seu president està gestionant bé la massa social. Ja fa temps que els radicals casposos, alguns de caire feixista, no són a la graderia amb banderes i càntics que espantaven més d'un a Cornellà-el Prat. Un camp on es veuen moltes estelades, on molts socis volen votar i decidir què fer amb el seu país. Els directius saben que no es poden marginar d'un tsunami polític i social. Cal recordar la potencialitat del club blanc-i-blau, el segon més important de Catalunya. Un gest que li faria guanyar l'afecte de molta gent.

Ara bé, molts altres clubs de totes les disciplines haurien de fer el mateix pas. És un moment històric únic i cal seguir l'exemple de la societat civil.

Falta menys d'un mes per a la consulta, tothom es pot sumar a la idea. Ningú s'ha de marginar. El sufragi universal és la norma suprema de la democràcia i només ho impedeixen aquells que encara són als antípodes de les llibertats civils i dels drets fonamentals. A favor o no de la independència, la gran majoria demana poder votar. Sumar-se a la majoria social existent és incardinar-se encara més en el sentit col·lectiu.

Que ningú no s'intimidi. Esportistes de tot el país, els drets humans garanteixen la lliure adscripció ideològica de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)