Opinió

Oportunitats perdudes i incerteses

El Barça de Luis Enrique es va desdibuixar a la segona part i la incertesa que això genera és pitjor que la derrota

El Barça de Luis Enrique ha jugat amb foc i s'ha cremat. No són cremades greus, més enllà de l'amor propi rebregat per haver regalat una magnífica tarda a l'afició del Bernabéu, però tocarà revisar un projecte que ha arribat al primer clàssic de la temporada en prou bones condicions, però amb un nivell d'indefinició important. Una victòria podia haver fet eclosionar un esquema de joc i un equip que té com a repte marcar la diferència després de la insulsa temporada passada. Recuperar una identitat. Que el Barça sigui en tot moment reconeixible malgrat que es pugui perdre un partit.

Ahir, el Barça de Luis Enrique va tenir dues cares, la d'una sortida fulgurant que va fer fructificar la titularitat de Luis Suárez amb una bona jugada magníficament resolta amb el gol matiner de Neymar; així com una primera part en què l'equip va saber controlar la lògica intensitat d'un partit com el clàssic davant tot un Real Madrid que va tenir oportunitats. I la cara d'una segona part en què el problema no és que el Madrid continués generant ocasions, sinó que els blaugrana es van desdibuixar completament.

El Barça de Luis Enrique ha perdut el clàssic. Però el principal problema no és ni el marcador ni els tres punts que escurcen la distància entre els eterns rivals. No és cap consol, però el Barça continua a hores d'ara líder d'una lliga que encara té molt de camí al davant. Des del meu punt de vista, la principal conseqüència de la desfeta d'ahir en la segona part és que ens retrotrau a determinats moments de la temporada passada, reafirma una indefinició en l'esquema i el joc que no fa altra cosa que generar desconfiança. Probablement és d'hora i la malfiança és injusta i totalment injustificada però inevitable en un món com el del futbol i encara més en un univers com el dels clàssics. Són Piqué i Mascherano la parella de centrals més adient? Mathieu no ha de forjar-se en la titularitat indiscutible a l'eix de la defensa? Té sentit mantenir la tàctica entrenada com a lateral del francès a partir que es confirma l'absència de Bale? Està Piqué en el nivell necessari? Per què Rakitic entra precipitadament en la segona part fent una pífia com la del servei de córner? La polivalència en la plantilla està bé, però quin és el model contra equips importants com el Madrid o el PSG? I sobretot cal tenir present quin és l'equip que haurà de fer front als moments clau de la temporada perquè veterans com Xavi no estan en primera línia de front, Iniesta manté un irregular estat de forma preocupant i Piqué no agafa el nivell òptim.I finalment, si el Barça és l'equip que defensa més globalment, es pot permetre la brutal caiguda de la pressió en les línies superiors en la segona part? Són totes preguntes difícils, però Luis Enrique haurà de donar-hi respostes per la via de fixar un equip base que respongui amb les màximes prestacions, a costa de sacrificar qui convingui. Només així es podrà generar certeses que apaivaguin la desconfiança que sens dubte va creixent en el culer malgrat el crèdit infinit dipositat en el tècnic asturià. Toca demostrar que ahir els plats es van esquerdar però que no es van trencar i que la vaixella és de la bona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)