Opinió

Futbol constitucional

El Barça és
un equip transnacional que es
disputarien
la Bundesliga,
la Premier i la lliga francesa

N'hi ha que menteixen per no haver de donar explicacions, per protegir-se, per evitar conflictes amb els seus amos. En relació amb les seves institucions, obviem els comptes del ministre Montoro i les seves falsedats sobre l'espoli i l'actuació de càstig contra Catalunya o les promeses incomplertes pel PP. Les seves mentides semblen compulsives.

Si anem a l'aficionat al futbol sovint la nostra visió sembla de passerell malgrat una informació infinita. Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), exmilitant d'un partit feixista defensor de la violència, Fuerza Nueva, que tenia com a ídols Hitler i Franco, afirma dia rere l'altre que en cas de secessió el Barça quedaria fora de la lliga espanyola immediatament.

Mirem-ho. El Barça aporta un 30% dels beneficis de la lliga. No veig
Espanya no podent programar un Barça-Madrid, euros a part. I s'ha de dir que aitals dirigents mai no han volgut parlar de seccions esportives. Sense el Barça gairebé cap modalitat esportiva aixecaria el cap més amunt que la mirada altiva d'un ratolí temorenc. Anem a exemples recents. La reunificació alemanya no va fer mal al seu futbol ni la llibertat dels pobles balcànics tampoc, més aviat tot al contrari.

El Barça és un equip transnacional que es disputarien amb delit la Bundesliga, la Premier i la lliga francesa, i encara correrien rere Barça i Espanyol per no haver de viure una lligueta constitucional espanyola. Per cert, la constitució alemanya l'han canviat 58 cops. Però no ens hem d'amoïnar, Catalunya vol la seva constitució de país independent, lluny de Tebas i la resta de tropa semblant de present Constitucional, de continuada repressió, amenaça i negació de drets democràtics. I no parlem de diners. Al costat dels Rato, Blesa i els seus amics estarien en perill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)