Opinió

La dolorosa travessa de la USAP

Cal resar perquè els resultats esportius millorin, perquè
el futur és molt negre

Per primera vegada en la seva història centenària, el club de rugbi més important del país, la USAP de Perpinyà, disputa el campionat Pro D2, la segona divisió francesa. Una experiència dolorosa per a la institució i per als afeccionats, que viuen amb una ansietat creixent l'evolució d'un torneig que pot segellar el futur de l'entitat nord-catalana.

Dissabte proppassant, la USAP va perdre amb el Biarritz, un dels rivals directes per aconseguir una plaça d'ascens amb què somnien tots els usapistes. Tot i que es manté en la zona alta de la classificació, la veritat és que el panorama és força complicat per al club de Perpinyà. En primer lloc, la història dels clubs propers persegueix la USAP com un fantasma. Occitània està plena de clubs que en algun moment van baixar a segona i mai més no han pogut tornar a la primera divisió del rugbi francès. Hom diu que si no hi ha un efecte rebot (retornar a primera l'any següent de baixar), la maledicció cau sobre el club en qüestió, i ja no torna a pujar. Mentrestant, els anunciants comencen a abandonar el vaixell. No és el mateix patrocinar un club que disputa partits televisats contra grans contrincants com el Tolosa, el París o el Toló, que fer-ho amb un club de segona categoria. Per a més inri, algunes d'aquestes empreses han canviat la USAP pels Dragons, que es passegen victoriosos per la Superleague de rugbi de tretze. Tota una humiliació.

Com si tot plegat no fos suficient per crispar els nervis dels seguidors nord-catalans (que continuen anant al camp a animar a l'equip), un altre fet molt proper ha contribuït a elevar la tensió. El club de bàsquet femení de Perpinyà, múltiple campió de França, que jugava a pocs metres de l'Aimé Giral, l'estadi de la USAP, ha desaparegut, per una combinació de deutes i mala gestió. L'exemple del bàsquet és una ombra allargada que fa tremolar els aficionats usapistes. I si a aquest còctel mortal hi sumem la deriva descatalanitzadora de la nova direcció del club, que perd lentament la seva personalitat, cal resar perquè els resultats esportius millorin. En cas contrari, el futur és ben negre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)