Opinió

França exporta

Per primer vegada en la història, França és el país que exporta més jugadors, en les altres cinc grans lligues hi ha 113 jugadors nascuts o criats en aquest país

Per primera vegada en la història, França és el país que exporta més jugadors de futbol. O això és el que explica un estudi de l'observatori del futbol. La dada és certament sorprenent. Si mirem les cinc grans lligues europees, amb la lògica excepció de la francesa, ens trobem amb una inesperada, com a mínim per a mi, llista de 113 jugadors nascuts o criats a França, un rècord històric absolut.

Si ens hagueren preguntat a qualsevol afeccionat quin país pensem que és el més exportador, estic segur que la majoria hauríem dit que el màxim nombre d'estrangers en les grans lligues devien provenir o del Brasil o de l'Argentina. Però heus ací la sorpresa que França els supera, encara que només siga d'un respecte als brasilers: cent tretze contra cent dotze. Insistisc que parlant de les cinc grans lligues perquè, això sí, en el cas que sumem totes les lligues europees aleshores hi ha més brasilers emigrats que futbolistes de cap altre país.

De les dades es desprèn clarament que la internacionalització del futbol europeu és imparable. En la Premier League ni més ni menys que un 59% de tots els jugadors són estrangers, i la polèmica ja és pública. Hi ha qui es pregunta, amb un punt d'amargor, com els inventors del futbol podran tornar a tenir mai una selecció competitiva si els jugadors anglesos són una minoria en la seua pròpia lliga.

I una dada gairebé sociològica: la lliga que ha crescut més pel que fa al nombre de jugadors estrangers és l'alemanya, i la que ha variat més, pel que fa a l'exportació, és l'espanyola. El 2009 només hi havia dèsset espanyols jugant en altres lligues europees i avui en són cinquanta-vuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)