Raquetes de fusta
El relleu a la presidència de RTVE va salvar el canal d'esports. Leopoldo González Echenique havia establert un pla d'estalvi en el qual tancar-lo suposava un estalvi d'uns 10 milions d'euros. Una mesura similar a la catalana, que va fusionar canals (Súper 3 i 33) i, en el cas d'Esport 3, va incloure-hi programes de divulgació. Recuperaria La 2, les retransmissions en directe i els programes esportius. Recollida de signatures (45.000 a change.org), Mariano Rajoy –també havia recollit firmes...– s'hi va manifestar en contra i José Luis Escañuela, president de la RFET, agraint públicament i a la desesperada la tasca del canal en la promoció del seu esport, qui sap. Canvi a la cadira, i José Antonio Sánchez aparca la mesura.
Dos mesos després, Loterías negocia amb la corporació espanyola per ser patrocinador del canal d'esports, a raó d'uns 15 milions amb els quals es compensaria l'estalvi que suposava el tancament. Una altra mesura que negocia RTVE, amb Hisenda, és no pagar l'IVA. Ai, Hisenda i els seus exemples.
“Donar suport a l'esport de base i el minoritari i continguts multimèdia” és el full de ruta que el president exposava al Congrés, el mes passat. El mateix lloc on un dels portaveus catalans, que s'allotja al Palace, es preguntava per què a un jugador del Barça li fan segons quin tipus de control. Bah.
Informació i tertúlies esportives serà el nou contingut sobre el qual s'estructurarà el canal. Barça i Madrid, doncs. I la segona divisió els caps de setmana. Ara, Canal Plus ha comprat els drets de 34 tornejos de tennis cada any fins al 2018, inclosos els Grand Slams que li faltaven, tots els Master 1.000 (menys Madrid), ATP 500 i els millors 250. Godó, València, Davis i Federació, en obert. Si ja ho diu Toni Nadal a L'Équipe, aquesta setmana, que prefereix veure el tennis sobre taula. Ja posats, que tornin el canal únic, les raquetes de fusta... Amb qui, es vivia millor?