Opinió

Dubtes a can Barça? ‘Keep calm'

L'empat contra el Getafe ha fet saltar les alarmes, però s'ha de donar temps a Luis Enrique

Els dos punts que el Barça es va deixar al camp del Getafe en la jornada passada de lliga han fet saltar les alarmes, no tant pel resultat en si ni per la distància de quatre punts respecte al líder, el Madrid, sinó per la sensació d'impotència de l'equip. Una situació que no és el primer cop que es produeix i que ja va passar contra el Màlaga i, en algunes fases, a Almeria. Alguns sectors de l'afició i l'entorn blaugrana estan començant a qüestionar Luis Enrique, però crec que en aquest punt de la competició és un error entrar en aquest joc. Ara, més que mai, keep calm.

Els números, però, canten. Luis Enrique ha perdut el doble de punts que Tata Martino en aquest inici de temporada. L'asturià ha sumat 35 dels 45 punts possibles en joc, mentre que l'argentí n'havia aconseguit 40. El Barça 2014/15 ha empatat al camp del Màlaga i el Getafe, i ha perdut al Camp Nou contra el Celta i al Santiago Bernabéu contra el Madrid, i no podrà arribar als 50 punts que va sumar el Tata al final de la primera volta. Tot i això, els blaugrana són segons en la lliga i estan classificats per als vuitens de final de la Champions League i la copa del Rei. Per tant, tenen les possibilitats intactes en els tres grans títols. Però, malauradament, el joc no acaba de rutllar i és evident que, almenys ara, el Barça tindria poques possibilitats de plantar cara als grans equips europeus com per exemple el Madrid i el Chelsea.

Però això no significa que s'hagin de cremar totes les naus. Com deia abans, s'ha de tenir paciència. Luis Enrique ha de reflotar un equip nou i ha d'implantar el seu sistema de joc, i això no és gens fàcil. El conjunt necessita més temps de maduració per anar agafant cos, confiança i assumir els conceptes tàctics de l'entrenador. Estic convençut que d'aquí a un parell o tres de mesos aquests automatismes ja estaran en ple rendiment i es veurà un altre Barça.

Un dels problemes d'aquest inici de temporada és que el mister no ha repetit mai cap alineació, i això es nota. Alguns jugadors no s'acaben de compenetrar i això és un handicap a l'hora d'assumir els automatismes als quals em referia. Però aquest escenari és causat per les proves que va fent el tècnic per trobar l'esquema que millor encaixi en la seva filosofia. Per tant, un cop més, keep calm i plena confiança en Luis Enrique.

Però aquesta confiança no vol dir que l'entrenador no hagi comès errors. Confiança no és sinònim d'autocomplaença. Un dels temes que Luis Enrique haurà de solucionar és la pèrdua de confiança que ha experimentat Rakitic les últimes setmanes i que ha estat provocada, en part, pel mateix entrenador. El croat era un dels jugadors bàsics durant les primeres jornades i portava el timó del mig del camp. Tothom lloava la seva col·locació, el bon xut i l'arribada que tenia a l'àrea contrària. Tenia el rol que l'havia convertit en imprescindible al Sevilla. Però va arribar la jornada al Bernabéu i Luis Enrique el va deixar a banqueta. Va sortir en la segona part i un córner seu mal llançat va provocar un contraatac mortal del Madrid, que va acabar en gol. Tot plegat va ser un cop massa dur per a Rakitic, que des de llavors no aixeca el cap. “No pot ser que Luis Enrique hagi fet dolent Rakitic”, em comentava l'altre dia un soci blaugrana. No al estic cent per cent d'acord amb aquesta afirmació, però sí que crec que l'asturià s'ha de posar les piles, perquè el Barça no es pot permetre el luxe de deixar-se perdre la qualitat de l'exsevillista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)