Opinió

Alerta! Es juga contra la Real, no contra la FIFA

Mentre ens entretenim amb l'afer de la FIFA, el Barça juga avui a Anoeta, d'on només ha tret un punt de 12 en els últims 4 anys

Un cop passat el trauma de la ratificació del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) de la sanció de la FIFA pel cas de la Masia, que d'altra banda era absolutament previsible perquè el FC Barcelona estava en fals respecte a la normativa, per molt desproporcionada i injusta que sigui la sanció, potser que parem atenció al present. Ho dic perquè la decisió ja està presa i l'error de no haver parat atenció i haver-se ajustat a la normativa FIFA quan tocava forma part del passat i ja no té solució. I podem parlar molt del futur sobre com afronta el Barça la temporada vinent sense poder fitxar fins al 2016 o com lluita el club per canviar una norma que té un objectiu lloable però està redactada amb un simplisme que la fa injusta en la seva pròpia aplicació. Però en el present, el Barça té un partit avui, i no és menor: es juga no perdre de vista el Madrid al capdavant de la lliga, i ni més ni menys que contra la Real Sociedad. I en res d'això ni la FIFA ni el TAS tenen cap influència, perquè més aviat li van fer el favor, al club blaugrana, d'una moratòria per poder fitxar l'estiu passat tot el que va voler fitxar. Ara, que ningú vulgui encolomar també a l'impresentable de Blatter el fiasco de fitxatges com el de Douglas.

Però com deia, alerta amb el partit d'avui a Anoeta. Algú podrà dir que no n'hi ha per a tant i que els de Luis Enrique no haurien de tenir problemes amb un equip que és a només dos punts de la zona de descens. Però les xifres canten: des que fa quatre anys els de Sant Sebastià van tornar a primera, el Barça ha sumat només 1 punt dels 12 possibles disputats al fortí d'Anoeta. I compte amb confiar-se, perquè habitualment les derrotes han arribat per als culers amb remuntades èpiques dels bascos. La temporada 2010/11 va començar guanyant el Barça, fins a la remuntada de la Real: derrota blaugrana 2 a 1. La 2011/12 el barcelonisme podria estar satisfet perquè es va empatar amb l'únic punt d'aquesta sèrie. Però és que el Barça es va deixar empatar un partit que guanyava 0-2! El curs 2012/13 no podia ser diferent: també el Barça guanyava 0-2 i acaba remuntant la Real amb victòria basca per 3 a 2. Aquesta va ser la primera derrota de Tito Vilanova al capdavant del primer equip en la lliga dels 100 punts que va guanyar el Barça. I finalment, la temporada passada no va ser cap excepció –més enllà de l'enfrontament de la copa, on sí que Tata Martino va aconseguir la classificació contra els donostiarres– amb una contundent derrota blaugrana per 3 a 1 en un partit nefast. I com es pot observar, aquesta malastrugança a Anoeta no fa distinció en entrenadors, es diguin Guardiola, Vilanova o Martino.

Esperem que Luis Enrique sigui diferent, però d'entrada el nou tècnic del Barça, davant d'aquesta perspectiva, ha decidit que als seus jugadors els tocava, després d'una pila de dies de vacances, dormir la mona del Cap d'Any! Jornada de festa. Espero que algun no ho aprofités per celebrar el dictamen del TAS que blinda la seva permanència al club davant la impossibilitat de fitxar. En fi, esperem que els dotze raïms els hagin caigut bé i l'entrada d'any vingui amb energies renovades per utilitzar l'estadística d'Anoeta per a allò que s'han de fer servir les estadístiques: per trencar-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)