Opinió

Imputació exprés i estetes

Tant criticar que Hisenda ens espolia i ara resulta que són de fiar

El Barça va fer una irregularitat en el fitxatge de Neymar. Però això és suficient per imputar penalment el seu president, que aleshores no ho era? Quan Hisenda demana aclariments de qualsevol factura o cobrament envia un expedient administratiu, no un de penal. Pensin en el seu cas. I hi veuran la diferència.

Per ser més crítics amb la directiva, que es fereix sola, surten els defensors de l'honestedat immaculada que, mira per on, diuen el mateix que el secretari d'Hisenda de l'Estat. No hi ha colors darrere una imputació tan exprés com l'aforament del rei dels safaris d'elefants. Olé! Jo també crec que no hi ha confabulació, és el sistema.

Tenen raó estètica els crítics fins que obliden el títol de lliga no reconegut al Barça o el de la copa del 1937 al Llevant, per un decret franquista en vigor! Coscubiela, en aquest cas, s'oblida de la lluita per la memòria democràtica. Cal passar pàgina de tots els anys de trampa contínua del franquisme? De l'11-1 del Madrid al Barça? Dels àrbitres acovardits per Saporta, majordom del Bernabéu afí al dictador? De la construcció de l'estadi Bernabéu amb ciment “arribat per miracle” del Valle de los Caídos? Del gangsteril cas Di Stefano? De la falsificació dels oriünds? De les nacionalitzacions llampec pel Madrid –en això de les presses hi tenen la mà trencada, com en l'escàndol Castor–? Del corrupte i condemnat Gurutzeta? D'Ortiz de Mendívil i el rellotge màgic? De les traves per fitxar Cruyff? D'Iberia finançant el club blanc? De les denúncies a les Corts per fitxar Maradona? Etc., etc. Per no parlar de la caça al jugador i els fores de joc inexistents quan la televisió no era el gran ull que tot ho veu.

La llotja del Bernabéu és simple afició al futbol. Tant reclamar els diners que Hisenda espolia a Catalunya i ara resulta que són de fiar. Qui ho havia de dir! Repeteixo, Vilarrubí i Faus: confabulació no. És sistèmic.

PD: Chapeau per l'Europa, una fita històrica, a la final de la copa Catalunya, havent eliminat Barça B i Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)