Opinió

Camp Nou: sí però no

Jugar la final de la copa del Rei a l'estadi blaugrana té pros i contres

El Camp Nou acollirà finalment la final de la copa del Rei el dissabte 30 de maig. No serà el Santiago Bernabéu, com havien sol·licitat el Barça i l'Athletic, ni tampoc Mestalla ni el Benito Villamarín ni el Vicente Calderón. Ara per ara, sóc incapaç d'emetre un judici sobre si aquesta decisió afavoreix el Barça o no. Per aquest motiu n'exposo els pros i contres, i que jutgin els lectors.

Pros de jugar la final
al Camp Nou

Capacitat:

el Camp Nou permetrà acollir bona part de les dues aficions sense que hi hagi tants problemes com hi hauria hagut en estadis més petits. El Barça i l'Athletic disposaran d'unes 39.000 entrades cadascun i la resta, unes 20.000, se les quedarà la federació de futbol per als seus compromisos. Això sí, és més que probable que hi hagi en els dos clubs més peticions que no pas entrades i que s'hagi de fer un sorteig entre els socis. Però aquest cop no es quedarà tanta gent sense entrada, com per exemple ha passat en anys anteriors a Mestalla i al Calderón.

Coneixement:

les dimensions del terreny de joc i l'estat de la gespa afavoreixen el Barça, que està molt acostumat a jugar a l'estadi. Té tots els racons del camp apamats i, per tant, és el millor lloc per desenvolupar el seu futbol.

Beneficis per a la ciutat:

és obvi que una final de la copa del Rei aporta beneficis econòmics a la ciutat, sobretot en el sector de la restauració. Prop de 40.000 seguidors de l'Athletic es desplaçaran fins a Barcelona, i això sempre és un bon estímul per als comerciants i els hotelers. Com reconeixia el vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol i president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, els beneficis poden vorejar els 20 i els 30 milions d'euros: “Em sap greu pels empresaris de Madrid, que havien demanat que es jugués la final allà.”

Contres de jugar
al Camp Nou

Amfitrió:

jugar a casa i ser el màxim favorit sempre suposa pressió afegida i, si no, que li ho preguntin al Madrid del centenariazo, que va rebre una bufetada monumental al Bernabéu. Això sí, el Barça sempre que ha jugat finals al Camp Nou se n'ha sortit. El 1963 va guanyar la copa del Rei contra el Saragossa (3-1) i el 1983, la recopa contra l'Standard de Lieja (2-1).

Sense desplaçament:

una final d'una competició espanyola o europea és molt més que el partit en si. És tota una litúrgia, que inclou el desplaçament a una altra ciutat i viure el matx durant hores i hores. Aquella cerimònia de preparar el viatge, mirar quins llocs pots anar a visitar, passar per la fan zone del teu equip i compartir emocions amb l'afició rival. Tot plegat no té preu. Jugant al Camp Nou, l'afició blaugrana no gaudirà d'aquesta situació. Serà com un partit més al camp. Els bascos, per contra, sí que viuran a flor de pell aquestes emocions.

I si es perd?:

l'afició culer és pessimista de mena i sovint dibuixa els pitjors escenaris. Perdre sempre entra en totes les travesses, però caure a casa, al teu estadi, és doblement cruel. És un dels mals, per tant, que el 30 de maig pot patir el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)