Opinió

El bon moment del rugbi català

Un bon exemple
és la nova Associació d'Amics del Rugbi Català

El rugbi a banda i banda dels Pirineus sembla haver retrobat el camí de la consolidació i el creixement. El club més gran del país, la USAP, té bones possibilitats de retornar al Top14 i fer realitat el tan somiat efecte rebot. El fantasma de tants i tants equips occitans que van perdre la categoria i que han trigat anys o dècades a tornar-hi, si és que han pogut fer-ho. Resta la mateixa incertesa que provoca dependre d'un propietari nouvingut que mai no se sap quan es cansarà de l'aventura esportiva, però segurament una tornada al Top14 ajudarà a la consolidació del projecte.

Al sud dels Pirineus també bufen bons vents. L'equip més important del sud, la UE Santboiana, és des d'ahir el primer campió de la història de la divisió d'honor del rugbi català, en guanyar l'INEF de Lleida a la Foixarda per 25 a 15. Els degans del rugbi sud-català també mantenen un rendiment extraordinari en l'àmbit estatal. Lluny del pressupost dels millors anys del patrocini de la Seat, els de Sant Boi demostren que els diners no fan la felicitat, i estan a només 3 punts del lideratge de la divisió d'honor espanyola després de derrotar a domicili els bascos del Getxo per 19 a 25.

Un altre exemple del bon moment del rugbi català ha estat la presentació de la nova Associació d'Amics del Rugbi Català, la setmana passada a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Un projecte ambiciós que reuneix personalitats d'aquest esport del nord i del sud del país, amb la voluntat d'aprofundir en la projecció del rugbi arreu del país i consolidar la xarxa de més de 5.500 jugadors federats que hi ha al sud. En sentirem a parlar, d'aquesta nova entitat, que és una gran iniciativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)