Opinió

DIES IRAE

D'èxit en èxit, i els fracassats

Són èxits
la xiulada,
la caiguda
de Blatter,
el Barça d'handbol,
el Girona, el Nàstic... i la persistència de Florentino

Blatter es creu necessari

DIVENDRES 29.

Cap problema per a la reelecció de Blatter com a president de la FIFA. Amb la institució caient al seu voltant per corrupció, ell es presenta com el regenerador necessari de la institució. El pitjor no és que guanyi ell, és que es demostra que fins i tot sense ell la institució necessita una regeneració sense precedents.

Xiulada per a intolerants

DISSABTE 30.

Sento un tertulià mediàtic al servei del PP que diu que la xiulada dels aficionats bascos i catalans en la final de la copa és una expressió d'odi. Ja no puc més. I penso més enllà: no és que no vulguin entendre les raons de la xiulada, és que la necessiten i la utilitzen per justificar la repressió i per continuar expressant que només ens volen dependents i submisos. I pagant el beure, és clar.

Fenòmens a Montilivi

DIUMENGE 31.

El Girona guanya a Mallorca i ja és a un pas de pujar a primera. Costa saber-se'n avenir. Entre les moltes coses en què penso, recordo quan el meu pare em duia a Montilivi i quan hi vaig veure jugar alguns fenòmens de l'època: Cunnigham amb el Madrid (només escalfant-se), Bonhof amb el València i Caszely amb el Llevant. Allò era el torneig Costa Brava. Ara els fenòmens són els jugadors del Girona. L'any que ve, si diumenge no hi ha una desgràcia, hi jugaran de veritat els fenòmens del futbol. A veure si un dia hi porto el meu pare.

També el Nàstic puja a segona A i el Barça d'handbol reconquereix la copa d'Europa. Felicitats!

Els xiulets del crim

DILLUNS 1.

Es reuneix la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport per imposar sancions per la xiulada de la final de la copa. Si Espanya fos un lloc normal, es reuniria una comissió amb el mateix nom per analitzar les actuacions de l'Espanya intolerant contra la natural expressió política, econòmica, social i cultural de Catalunya. Però com que no és així, sinó tot el contrari, es demostra una vegada més que la independència de Catalunya no és una qüestió de dretes o d'esquerres o de canvi de sistema o de polítiques socials, sinó una necessitat vital de subsistència com a poble. I tot el que impedeixi acords polítics per fer-la possible és ser coresponsable d'aquesta situació i voler que perduri, per no dir que s'incrementi amb més repressió.

Blatter ja no és necessari

DIMARTS 2.

Sense que res no hagi canviat aparentment, Blatter ara dimiteix. Per no saber, no sap ni plegar, perquè encara es quedarà uns mesos. Intentarà que tot canvií perquè res no canviï. El problema continuarà si no es fa una fumigació general i a fons de l'organització.

L'impuls de Florentino

DIMECRES 3.

Pérez presenta Benítez com a nou entrenador del Madrid. No és per desenvolupar cap projecte, sinó perquè hi ha urgència de guanyar. Mentre el factòtum blanc ja és a la temporada vinent, el màxim rival encara té un partit pendent d'aquesta temporada. Que duri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)