Opinió

Llàstima

Laporta i Benedito no s'han entès
a l'hora de pactar. Han perdut
una gran oportunitat

Aquests dies la paraula unitat va en boca de tothom quan es parla de les eleccions del 27 de setembre, les més transcendentals que viurà el país en les últimes dècades. El pacte entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes ha permès configurar una candidatura forta i que ha tornat a insuflar ànims als independentistes, que les últimes setmanes semblaven que estaven un pèl decaiguts –llàstima de la CUP, que al final anirà en una altra llista, però igual d'important–. Totes les parts han hagut de renunciar. Convergència ha acceptat un cap de llista d'esquerres i que està lluny dels seus postulats –Raül Romeva–, mentre que ERC va de bracet amb Mas, quan sempre n'havia renegat. Uns i altres, per tant, han cedit. Malauradament no es pot dir el mateix a can Barça, on no hi haurà cap mena d'unitat entre els candidats que aspiren a derrocar Bartomeu. Per tant, l'exdelfí de Sandro Rosell ho té tot de cara per guanyar avui.

Dijous a la nit es va tancar la campanya electoral en el Barça i fins l'últim segon va haver-hi rumors sobre una possible entesa entre Joan Laporta i Agustí Benedito, però cap de les dues parts va donar afluixar la corda. Si hi hagués hagut aquesta entesa haurien tingut possibilitats de guanyar la presidència, però sols ho tenen gairebé impossible. Fins i tot algunes fonts apuntaven que el president de l'ACN, Jordi Sànchez, i la seva homòloga d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, van intercedir perquè fructifiqués el pacte Laporta-Benedito i així hi pogués haver un president netament favorable al sobiranisme –Bartomeu sempre s'ha mostrat tebi en aquest aspecte, encara que, igual que la resta de presidenciables, també ha signat el compromís a favor del 27-S.

Ahir Sànchez i Casals van negar aquestes negociacions i van assegurar que simplement es van reunir amb Benedito per veure un petit museu particular que té. Tot i això, fonts coneixedores de la trobada reiteraven que els dirigents de les associacions sobiranistes sí que van intentar fer de mitjancers entre els dos sectors. Sigui veritat o no, el que és segur és que avui els socis no podran votar una candidatura unitària i hauran de triar entre quatre candidats. Benedito, que ha estat qui s'ha oposat a aquesta entesa, assegura que no vol fer president Laporta: “He de dir que ha estat millor president que Rosell i que Bartomeu, però el seu moment ja ha passat. Ara toca el torn de gent nova. Hi ha hagut nervis a la ciutat perquè es produís un pacte, però no pactarem”, afirmava contundentment en el tancament de campanya.

Mentre Bartomeu, Laporta i Benedito s'anaven barallant, un quart se n'ha aprofitat: Toni Freixa. Avui no té cap possibilitat de guanyar, però ha fet una bona campanya, ha estat rigorós i ha aconseguit el seu objectiu: aplanar el terreny perquè d'aquí a sis anys, quan torni a haver-hi eleccions, pugui competir pel primer lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)