Opinió

L'atracció universal del Barça

El que més motiva
el River argentí és
la possibilitat
de jugar contra
el Barça

No descobrirem la sopa d'all si diem que el Barça és un fenomen global que no para de créixer. Hi ha grans marques i companyies de llocs remots els noms de les quals no hem sentit mai, que paguen fortunes al Barça només per poder incloure l'escut del club als seus productes i les seves promocions. I no hi ha racó del món on hom no trobi algú amb la samarreta blaugrana, la primera o la segona, amb els colors de la senyera, que són sinònim de bona sort a l'Orient, i que ha esdevingut un èxit de vendes descomunal.

Una altra mostra d'aquesta atracció global del Barça l'hem vist en aquesta gira d'estiu que l'equip està fent pels Estats Units. El partit jugat a Pasadena contra Los Angeles Galaxy va trencar el rècord d'assistència a un partit de futbol d'un equip nord-americà. 93.226 espectadors. Una fita que només el Barça és capaç d'aconseguir. De fet, el rècord anterior era de 93.137 assistents, al mateix estadi Rose Bowl de Pasadena, també durant un partit amistós del FC Barcelona.

Baixem uns quants milers de quilòmetres al sud. Aquesta setmana es decideix la competició de clubs més important d'Amèrica, la copa Libertadores. És un trofeu amb una llarga tradició que representa la més alta distinció per a un equip de l'Amèrica Llatina. Els finalistes són el River Plate de Buenos Aires i el Tigres de Monterrey. L'equip argentí disputarà una final després de molts anys sense arribar-hi. Però el més curiós del cas és que els aficionats del River no celebraven aquests dies el fet d'haver arribat a la final, sinó haver-se assegurat un lloc en el mundial de clubs del Japó, per una senzilla raó: la possibilitat de jugar la final contra el Barça. El que més motiva els argentins no és guanyar la Libertadores, sinó l'oportunitat de mesurar forces amb el FC Barcelona.

Penso en totes aquestes coses cada cop que sento les amenaces ridícules sobre l'expulsió del Barça de la lliga espanyola en cas que Catalunya esdevingui un estat independent. Quin fart de riure!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.