Opinió

Paridisme

En van plens, alguns aparadors d'informació esportiva, de senyores ben matriculades

És agost; la xafogor no marxa; el futbol que serveixen les teles no té més entitat que un entrenament amb públic, i el Gamper tot just va servir per intuir –i prou, que al davant hi havia un rival destensat– que Messi, Neymar, Suárez i Rakitic, en mode “como decíamos ayer”, han tornat tan ràpids, intensos, rutilants com van marxar. És agost; qui no fa vacances si més no n'ensuma la fortor, i de la renúncia de la directiva a recórrer contra la darrera sanció antiindepe de la UEFA ja està tot dit, perquè amb aquesta directiva, fa quatre dies avalada amb majoria absoluta per la gent blaugrana, ja tot està dit, i tot és possible. És agost, i pretemporada encara, i l'articulista, que amb èxit decreixent intenta no repetir i no repetir-se, grata en el pou sense fons de l'actualitat, buscant assumptes de què parlar.

I allà, barrejat amb les cròniques dels entrenaments amb públic i les declaracions i la borsa del mercato, s'hi troba de tot. Un es pot assabentar, per exemple, que Guardiola va posar cares rares en una roda de premsa compartida amb l'entrenador del Madrid, i que, a més, va lluir una samarreta matriculada amb el CAT, el molt irreverent. I pot descobrir que Arda Turan busca casa a Castelldefels, i que Iker Casillas i Sara Carbonero –en les notícies sobre Casillas el redactor no ha d'oblidar mai Carbonero, d'ofici periodista– ja n'han trobat, a Porto. Ah, i que Sara, a més, es va banyar en una piscina. Hi ha vídeo de la susdita tirant-se a l'aigua, penjat per ella a l'Instagram. I no, no se li veu la matrícula, que el pla és lateral i a contrallum. Tot i que en van plens, alguns aparadors d'informació esportiva, de senyores ben matriculades lluint part del darrere, tan atlètiques i estiuenques. Hi ha altres troballes entre les notícies més llegides o els vídeos més vistos o repiulats. Com allò de Messi i Totti, llegendes, lluint part del davant –abdominals, vull dir, no malpensin, irreverents– en una foto als vestidors del Camp Nou. O els mems i les brometes sobre l'enemistat de Wenger i Mourinho made in Twitter, aquesta cosa que tan sovint bull o s'incendia, que està sent un estiu molt sec. O els clàssics de Cristiano, que pregunta als fans com pentinar-se, i que, a més d'una nova línia de calçotets, tan ben embotits, té un doble. És danès i menor d'edat però ja publicable amb cara i ulls, es veu, i s'exhibeix imitant el seu ídol, pel qual, a més de pentinar-se i posar com ell, s'ha rebatejat i ara es diu també Ronaldo.

En fi, tot de notícies interessants, importants, urgents i finament treballades que acrediten aquell mantra degradant que diu que de periodista, o de paridista, pot fer-ne qualsevol, ni que sigui un cretí o un mico amb dues pistoles. Notícies tan llegides, vistes i escoltades que acrediten, sí, també, que de lector, oient o espectador pot fer-ne igualment qualsevol. Coses de l'agost i el desert de la pretemporada i bla-bla-bla? No creguin. Un buidatge com aquest es pot fer cada setmana, o cada dia, de gener a desembre. Amb aquest paridisme hi ha qui fa l'agost tot l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)