Opinió

La gran fal·làcia

A Madrid són hàbils disfressant els fets: “Ni el Madrid ni el Barça es poden queixar dels àrbitres”, diuen... Quin cinisme!

Hem aca­bat el 2015 con­so­li­dats indis­cu­ti­ble­ment com el millor equip de la història del fut­bol, i comen­cem el 2016 amb el gran repte, que no ha asso­lit mai ningú, de ser els pri­mers que gua­nyem dues Cham­pi­ons Lea­gue con­se­cu­ti­ves. Som els millors i aquest és l'objec­tiu. Hem fir­mat un pri­mer tram de tem­po­rada de manual, en què hem donat una lliçó de com superar les adver­si­tats (una sanció injusta per des­me­su­rada de la FIFA, una ban­queta impròpia d'un equip cap­da­van­ter i la plaga de lesi­ons) per man­te­nir-nos a dalt de tot. A més, hem dei­xat per a la memòria la humi­li­ació del 0 a 4 al Ber­nabéu i, sobre­tot, hem cul­mi­nat la seqüència aixe­cant el mun­dial de clubs; una moguda, la del Japó, d'un des­gast físic i men­tal con­si­de­ra­ble. Tot això passa fac­tura. Acu­mu­lem molta tra­lla a sobre i és nor­mal que, tant el dia del Betis com dis­sabte amb l'Espa­nyol, l'equip sortís a regu­lar esforços, a cal­cu­lar el des­gast, con­fiat que els cracs del davant aca­ba­rien mar­cant les diferències. A casa, jugant a mig gas, en vam fer qua­tre i hau­rien pogut ser més. I a Cor­nellà, si entra alguna de les oca­si­ons que vam gene­rar en el pri­mer quart d'hora de la segona part, quan vam prémer l'acce­le­ra­dor, la cosa hau­ria aca­bat en una gole­jada a favor. I punt.

L'estat de la gespa va difi­cul­tar la cir­cu­lació ràpida i va per­me­tre el joc sub­ter­rani local, que ens va dei­xar uns quants tur­mells inflats. És l'acti­tud lògica i que s'espe­rava per part seva (això sí, al Madrid el reben amb catifa ver­me­lla i barra lliure). Qui això signa s'ha tren­cat dues vega­des els lli­ga­ments encre­uats i ha patit trau­ma­tisme cra­nial en un camp de fut­bol. En tots els casos, en acci­ons fortuïtes. Per tant, sé per­fec­ta­ment que aquest és un esport de con­tacte i de risc. La part injusta de l'epi­sodi de Cor­nellà és que al camp hi havia d'haver un àrbi­tre que marqués el límit. I el tal González González, la joia a qui, després d'apla­nar el camí als Padrós Brot­hers con­tra la pobra Real, van pre­miar amb el derbi català, es va fer l'orni. Tris­ta­ment, la seva acti­tud també era d'espe­rar.

Propi de Ric­he­lieu

La per­mis­si­vi­tat dels àrbi­tres amb els equips que juguen con­tra el Barça, que aguan­tem estoi­ca­ment des fa uns quants anys, és indig­nant. A Madrid són hàbils dis­fres­sant els fets. Ja fa temps que cir­cula la màxima que “ni el Madrid ni el Barça es poden quei­xar dels àrbi­tres”. Quin cinisme! La frase és pròpia d'un dei­xe­ble espa­vi­lat del mateix car­de­nal Ric­he­lieu: “Doneu-me sis línies escri­tes per l'home més hon­rat, i jo hi tro­baré quel­com per fer-lo pen­jar.” La idea s'ali­menta d'una dosi de deter­mi­nisme que reco­neix els pri­vi­le­gis de què ha gau­dit històrica­ment i gau­deix el Madrid ente­sos com a cosa natu­ral per la seva con­dició de club gran i poderós, atri­buts que també se li ator­guen al Barça per, alhora, i en un exer­cici per­vers, negar-li a aquest fins i tot el mise­ra­ble dret de la queixa. Perquè, quant a favors, l'única com­pa­ració vàlida és entre Madrid i Barça direc­ta­ment, i el resul­tat és cla­morós: un equip pro­te­git i bene­fi­ciat, ells, i un de per­se­guit i per­ju­di­cat, nosal­tres. Això és història, docu­men­tada i vis­cuda. Quan, ines­pe­ra­da­ment, algun àrbi­tre comet un error que ens afa­vo­reix (el penal con­tra el Betis), s'apro­fita l'excepció per posar-la al mateix sac del que és la regla comuna: les rei­te­ra­des aju­des que ha rebut i que rep el Madrid. Quina barra!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)