Opinió

Acaben els vuitens

Un dels objectius
del Barça
ha de ser mantenir
la porteria com està actualment

Avui i demà són dies de Champions. Acaben els vuitens de final. Es podran fer moltes reflexions i treure unes quantes conclusions. Des d'aquest article, en farem tres. La primera té a veure amb la porteria del Barça. La lliga de campions és la competició de l'alemany Marc-André ter Stegen. La seva actuació a l'Emirates Stadium va ser espectacular. Tan important com la de Lionel Messi. L'argentí va marcar els dos gols que van deixar el Barça gairebé classificat per als quarts, però l'alemany va evitar que l'Arsenal en fes algun amb un parell o tres d'intervencions espectaculars. Ter Stegen està rendint a un alt nivell en la Champions i en la copa, com ho està fent també Claudio Bravo en la lliga. El Barça té dos grans porters i la fórmula que van idear Luis Enrique i Juan Carlos Unzué perquè els dos se sentissin importants funciona. Va funcionar el curs passat i també aquesta temporada. Per això seria molt important que el Barça aconseguís mantenir aquesta parella a la porteria la temporada vinent. Els dos porters són ambiciosos. Ter Stegen voldria disputar també la lliga i Bravo no ha amagat que li agradaria jugar la lliga de campions. És possible que un dels dos, segurament Ter Stegen, tingui dubtes sobre la seva continuïtat al Barça, però aquí han de jugar un paper important tant el cos tècnic com el club i fer veure als dos porters que són importants. Era un repte molt difícil per al club fer el relleu de Víctor Valdés, el millor porter de la història del Barça, i es va fer més que bé des de la direcció esportiva que dirigia Andoni Zubizarreta. Ara que la porteria funciona tan bé, cal donar-li continuïtat.

La segona té a veure amb l'Arsenal, el rival que demà visita el Camp Nou. Amb l'Arsenal i els equips anglesos. És cert que l'organització de la Premier League és impecable. També que tenen molts diners i que en tindran més. Que poden fitxar molts i bons futbolistes. Però també ho és que aquesta temporada, com moltes altres, estan tornant a fracassar a Europa. En la Champions, el Manchester United no va passar de la fase de grups, el Chelsea ja ha caigut en els vuitens i l'Arsenal té un peu i mig fora de la competició. Fa pinta que només hi quedarà el City. I en l'Europa League, si fa o no fa el mateix. El West Ham i el Southampton no van arribar ni a la fase de grups, el Tottenham està gairebé eliminat després de ser golejat en l'anada pel Dortmund (3-0) i el Liverpool i el United s'enfronten entre si. Només en quedarà un en els quarts de final.

I per acabar i tornant a la Champions, el Real Madrid és especialista a guanyar aquesta competició tot i no estar bé. Però després de veure els últims partits dels de Zidane, tot fa pensar que si en el sorteig de divendres queden emparellats amb un rival potent, s'acabarà la temporada per als blancs. De fet, ja podria haver acabat la setmana passada contra la Roma si els davanters no haguessin estat Dzeko i Salah.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)