Opinió

Contra el Madrid, amb els millors

El clàssic és més que un partit i no s'ha de donar cap avantatge, més aviat tot el contrari

El Barça té un avantatge de nou punts respecte a l'Atlético de Madrid, el segon classificat –i, per tant, el seu immediat perseguidor en la lluita per la lliga– i deu respecte al Real Madrid, ara mateix el tercer en discòrdia. Deixant de banda la sensació agredolça que hagi pogut deixar l'empat contra el Vila-real després d'anar guanyant 0 a 2 i el contundent triomf dels blancs contra el Sevilla, les xifres no menteixen i reflecteixen que en aquesta jornada passada els de Luis Enrique s'han distanciat un punt més en la taula gràcies a la derrota de l'Atlético a Gijón. Ara mateix falten vuit jornades per acabar el campionat i la situació és immillorable. Si els dos equips de Madrid tenien alguna ínfima esperança depenia del fet que el Barça perdés al Madrigal, on cap dels grans ha aconseguit guanyar aquesta temporada. Però no ho va fer.

La gran distància entre els blaugrana i els seus perseguidors ha provocat que algunes veus reclamin que contra el Real Madrid al Camp Nou Luis Enrique doni descans a algun dels seus millors jugadors pensant ja en la dura eliminatòria contra l'Atlético de Madrid en la Champions. El duel contra l'etern rival és el dia 2 d'abril, i contra els colchoneros, just tres dies després. Personalment, però, penso que seria un error extraordinari. El clàssic és més que un partit i no s'ha de donar cap avantatge al rival, més aviat al contrari. S'ha de jugar amb l'onze de gala i, si pot ser, intentar infligir el màxim dolor possible als de Zinedine Zidane. Com al Bernabéu quan es va guanyar per 0 a 4. L'afició barcelonista no permetria de cap de les maneres que això no fos així. Hi ha partits en què no es concep la relaxació, i contra el Madrid és un d'aquests. Primer cal guanyar, però si hi ha la possibilitat de golejar no s'ha de deixar escapar. Sincerament, crec que els jugadors i el mateix Luis Enrique són els primers a pensar així. Però al marge d'això, també hi ha el tema esportiu. Ja sé que la diferència és força gran, però no cal oblidar que encara queden 24 punts en joc i al Madrid mai no se li ha de donar vida. Fa unes setmanes vivien en la més absoluta depressió, però la victòria per 4 a 0 contra el Sevilla en un partit més que correcte els ha donat una petita dosi de confiança. En l'hipotètic cas que sortissin victoriosos del Camp Nou, vés a saber si no començarien ja amb les seves habituals campanyes de pressió. Encara que sovint se les acaben empassant. Seria imperdonable fer renéixer les il·lusions blanques, perquè, tal com ha quedat demostrat al llarg de la història, el Real Madrid és un expert a sobreviure quan pitjor ho té.

El proper 2 d'abril, Luis Enrique ha de sortir amb els seus millors jugadors i amb el trident al davant disposat a destrossar la defensa blanca. A Madrid no han oblidat l'exhibició i la humiliació blaugrana de la primera volta i voldran rescabalar-se guanyant a Barcelona. Que el Barça no faci el passerell i surti amb tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)